Dommelsch wordt na 14 jaar opnieuw in de markt gezet: 'We willen de regio meer omarmen' - Omroep Brabant

Dommelsch wordt na 14 jaar opnieuw in de markt gezet: 'We willen de regio meer omarmen'

17 juli 2018 om 21:29
nl
Er is inmiddels zo veel keus in het schap dat het Dommelsch bier in de vergetelheid is geraakt. Hoog tijd dus voor een cosmetische verandering. Dommelsch heeft haar etiket en logo veranderd; de Dommel krijgt een prominente plek op het etiket. Maar is dat genoeg om het merk nieuw leven in te blazen?
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

Moederbedrijf AB Inbev presenteerde het nieuwe logo én het nieuwe, alcoholvrije bier het dinsdagmiddag in de historische brouwzaal van de Dommelsch fabriek in Dommelen. "Na 14 jaar merkten we dat het merk toe is aan een frisse wind", zegt Sjors van Drie, brandmanager van het biermerk. "Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat we meer opvallen in het schap tussen al het andere aanbod." 

Wachten op privacy instellingen...

Op het nieuwe etiket krijgt de Dommel een prominente plek, om haar oorsprong te benadrukken. "We willen de regio meer omarmen", zegt Van Drie. "Het is met name een ode aan de Dommel." Het pils blijft hetzelfde, maar wordt in een rood jasje gestoken. Het alcoholvrije bier, ofwel Dommelsch 0.0, heeft een blauw etiket.  

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Verschillende biermerken gingen Dommelsch voor in het maken van alcoholvrij bier. In de namen zit gek genoeg bijna altijd '0.0'. Maar hoe smaakt een biertje zonder alcohol eigenlijk?

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Dommelsch wordt vooral nog in Brabant gedronken. Er komt volgens Van Drie geen extra reclame voor het nieuwe bier. "Alleen al in Zuidoost-Nederland zitten 150 horecazaken die Dommelsch schenken. Vanaf nu is ons bier met de nieuwe uitstraling daar te koop. Daarnaast moeten we ons blijven profileren als een goed en betaalbaar alternatief voor andere bieren." 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.