Video

Wesley Sneijder zorgt voor vrolijke gezichten bij Herpinia, bijna tot huilen aan toe

17 juli 2018 om 21:47
nl
TOP Oss speelt vaker een oefenwedstrijd op het veld van voetbalclub Herpinia, maar dit keer was het anders dan anders. Al Gharafa was de tegenstander. Beter gezegd, Wesley Sneijder was de tegenstander. En dat zorgde voor meer fans, hogere omzet en veel blije mensen in Herpen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Door de club zelf werd er al eens gespeeld tegen Feyenoord en PSV, terwijl ook de nationale ploeg van Saudi-Arabië op bezoek kwam in Herpen. Maar dit was toch anders. "Ja, Wesley Sneijder, dat is toch wel bijzonder", zegt Ad van der Velden, een van de twee voorzitters die de club rijk is. Met zijn collega kijkt hij vol trots naar het veld waar de wedstrijd bezig is.

"TOP Oss speelt hier wel vaker, maar dit is echt anders. We kunnen nu toch maar mooi zeggen dat Wesley Sneijder hier in Herpen heeft gespeeld."

Verliefd
Rond de klok van drie uur stond Cynthia Durieux voor de poort van sportpark De Wilgendaal, samen met haar kinderen Dani en Lexi. Ze is zelf groot fan van Sneijder en hoopte na vijftien jaar eindelijk een keer met hem op de foto te gaan. Ruim anderhalf uur wachten werd beloond. Haar kinderen gingen met Sneijder op de foto, zelf deed ze dat ook.

"Ik heb mijn kinderen een beetje voor het karretje gespannen, niet doorvertellen hè", zei ze met een knipoog. "Dit was het wachten zeker waard, mijn droom is uitgekomen." Al was het wel even spannend toen hij uit de bus stapte. "Bijna tot huilen toe."

Wachten op privacy instellingen...

Op het sportpark is het zo dat je altijd kunt zien waar Sneijder is, daar lopen de voetbalfans namelijk ook. De middenvelder gaat vaak op de foto en deelt handtekeningen uit. De glimlach is bij veel bezoekers op het sportpark niet meer van het gezicht te krijgen.

'Hoe hou je het vol'
Op het veld zie je dat Sneijder nog altijd goed is. Lion Kaak merkte het ook. "Niet meer topfit. Maar als je zijn balbehandeling ziet, dat is wel zeldzaam. Met zijn rechter en linker. Toen ik klein was, moest ik het ook van mijn pa, maar ik heb het nooit zo gecreëerd als hij. Natuurlijk is het genieten."

Toch was Kaak niet onder de indruk van de ploeggenoten van Sneijder. "Ik zei toevallig tegen Wesley onder de wedstrijd: hoe hou je het vol? Ik zag een paar ballen van hun... Het eerste half uur dacht ik, als deze jongens allemaal miljonair zijn. Maar hij zei, normaal spelen we beter."

Wachten op privacy instellingen...

 

Doelman Nick Olij vond het leuk om tegen Sneijder te spelen, maar de 0-1 nederlaag zat hem dwars. "Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon gaaf om te spelen tegen iemand zoals Wesley Sneijder. Gaaf. Maar persoonlijk, uiteindelijk is voetbal voetbal. We moeten die wedstrijd gewoon winnen. Of Ronaldo meedoet, Messi of Wesley Sneijder. Dat moet niet veel uitmaken."

Kassa
Voor Herpinia is het in ieder geval goed geweest dat Sneijder met zijn ploeg op het sportpark te vinden was. "Je ziet dat er meer mensen zijn dan normaal bij een oefenwedstrijd. Nu zo'n vijfhonderd. En het is heel simpel. Hoe meer mensen er zijn, hoe beter dat voor ons is", aldus Van der Velden, terwijl er in de kantine achter hem het zoveelste biertje getapt wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.