Fay (11): "Ik heb suikerziekte, maar ik doe gewoon mee aan de Vierdaagse"

18 juli 2018 om 08:28
nl
Het is dag twee van de Nijmeegse Vierdaagse. Woensdagmorgen vertrokken duizenden Brabantse lopers voor de Dag van Wijchen. Het is vandaag Roze Woensdag. De 11-jarige Fay van Zunderd uit Grave is een van de 44.000 deelnemers. Ze loopt samen met haar moeder en twee wandelmaatjes. Dat doet ze met een speciaal doel. "Ik heb suikerziekte en wil laten zien dat dat niet erg is."
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door
Lieke Flipsen

Fay kwam woensdagmorgen aan het woord met het radioprogramma WAKKER om te vertellen over haar deelname. "Het is een mooie dag en het lopen gaat goed. Ik heb wel een beetje pijn aan mijn spieren", vertelt ze. 

'Ik kan hetzelfde als andere kinderen'
Het 11-jarige meisje doet voor het eerst mee aan het grootste meerdaagse wandelevenement van de wereld, samen met haar moeder die een oogje in het zeil houdt. Fay lijdt namelijk aan diabetes type 1 ofwel suikerziekte. "Ik doe mee, omdat de meeste mensen denken dat het erg is dat ik suikerziekte heb. Maar ik wil hiermee laten zien dat het helemaal niet erg is en dat ik hetzelfde kan als andere kinderen."

Het weer zit woensdag mee voor de ruim 44.000 deelnemers. Het wordt iets koeler dan dinsdag. Donderdag verwacht de organisatie dat het opnieuw warm wordt. Het is de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.