De Brabantvlag moet dé ultieme Brabant-emoji worden

18 juli 2018 om 13:06
nl
Brabant heeft gekozen: de Brabantvlag moet dé Brabant-emoji worden. Veel mensen stemden dinsdag op onze posts op Instagram en Facebook vóór deze emoji. De keuze ging tussen het worstenbroodje, de Bossche bol en de vlag, maar het was al snel duidelijk: jullie kunnen je Brabantgevoel het beste uitdrukken met de Brabantvlag.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

“Het worstenbroodje lijkt niet”, schrijft Nathasja als reactie. “De bol vind ik als West-Brabantse wel lekker maar symboliseert voor mij niet specifiek Brabant. De vlag doet dat wel.” 

Zij was niet de enige die er zo over denkt. Van de ruim vierhonderd reacties was meer dan de helft vóór de Brabantvlag. “Na bijvoorbeeld een dagje weg, ben ik altijd weer blij als ik de geblokte vlag van Brabant weer aan de kant van de weg zie”, reageert Yolanda.

Tekst gaat verder onder de post.

Wachten op privacy instellingen...

 

En niet alleen langs de weg, maar ook op de weg zie je veel Brabantvlaggen. “Veel auto’s rijden rond met rood-wit geblokte stickers. Nooit zie ik er eentje met een Bossche bol of worstenbroodje. De vlag moet het dus overduidelijk worden”, vindt ook Marc.

Verwarring met Kroatië
Toch zou die Brabant-emoji volgens Karin tot een klein misverstand kunnen leiden. “Als ze dan internationaal maar niet denken dat we een provincie in Kroatië zijn.” Dat land heeft een rood-wit-blauwe vlag met daarin een rood-wit geblokt wapen. Veel Kroaten moedigen hun nationale sportteam aan met rood-wit geblokte sjaaltjes en shirts.

Wij gaan nu ons best doen om deze Brabantvlag-emoji in te dienen bij het bedrijf Unicode Consortium. Zij bepalen of de wereld inderdaad niet zonder een Brabantvlag-emoji kan.

Ik ben een Brabander
Tot die tijd is het afwachten of het lukt. Wil je al eerder je Brabantgevoel uiten, kijk dan eens op www.ikbeneenbrabander.nl. Daar vind je onder andere Brabander ovenwanten, het Brabander rompertje, het Brabander paspoorthoesje en het Brabander badlaken.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!