Groot aantal woningen Parc Patersven te koop gezet nu je er permanent mag wonen

18 juli 2018 om 17:19
De woningen op Patersven worden massaal te koop gezet.
De woningen op Patersven worden massaal te koop gezet.
Twee jaar geleden ging de champagnefles nog open. Na vier jaar procederen bepaalde de Raad van State in juni 2016 dat permanente bewoning was toegestaan op Parc Patersven in Wernhout. Inmiddels staan 37 van de 430 woningen op het park te koop.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Het merendeel van deze woningen wordt verkocht door De Huizenbemiddelaar PatersVen, dat een kantoor heeft op het park. Om de huizen te verkopen bedacht makelaar Lucas Beek een bijzonder plan. Bij de Open Huizen Dag van 28 juli worden belangstellenden in een golfkar langs de verschillende huizen gebracht.

Patricia Paay
Huis na huis in de Kleine Heistraat staat te koop, maar Beek wijt dat niet aan problemen. Dat de Raad van State in januari van dit jaar bepaalde dat Parc Patersven geen recreatiepark is, maar een wijk met losse woningen heeft geen invloed volgens hem. De beslissing dat bewoners er permanent mogen verblijven kan niet worden teruggedraaid. En ook de komst van Patricia Paay die eind 2017 een woning in het bungalowpark kocht, zou geen mensen wegjagen.

Overleden
“Maar de mensen die op Patersven wonen hebben door de rechtszaken vijftien jaar hun woning niet kunnen verkopen. Pas sinds 2016 kunnen ze dat, maar sommige woningen werden toen verhuurd of mensen wachtten even op betere tijden op de woningmarkt. Sommige eigenaren zijn zelfs overleden. Nu willen eigenaren er tegelijk vanaf,” aldus Beek.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...