Video

The Mine Tower domineert de opbouw van de Tilburgse kermis

18 juli 2018 om 18:37
nl
In Tilburg is de opbouw voor de kermis in volle gang. Woensdag was het de eerste volle dag dat kermisexploitanten aan de slag konden op het drie kilometer lange kermisterrein. Traditiegetrouw volgden honderden Tilburgers, maar ook kermisfanaten uit het hele land, het werk vanaf de zijlijn. Vooral de opbouw van de 90-meter hoge The Mine Tower trok veel bekijks.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Kermisexploitant Willy Ordelman is eigenaar van The Mine Tower, een toren van negentig meter hoog, die de liefhebber bijna dezelfde afstand ook weer naar beneden laat donderen. Voor aankoop van de attractie heeft Ordelman een gigantisch bedrag moeten betalen. “Ja, daar moet ik heel wat kaartjes voor verkopen om dat terug te verdienen. Ik heb 2,4 miljoen euro voor dat ding betaald.”

Foto landmark
The Mine Tower staat voor het eerst op de Tilburgse kermis, Best had eerder de primeur. Ondanks dat, is kermisfotograaf Jeroen Miese toch speciaal naar Tilburg afgereisd om de opbouw van de toren te fotograferen. “Ik leg vooral vast hoe attracties worden aangevoerd naar een kermisterrein, dus de kermistransporten Deze had ik nog niet. Het is een geweldig ding."

Vrije val naar beneden
Willy Ordelman vertelt enthousiast dat twintig mensen tegelijk al langzaam draaiend naar de top van The Mine Tower worden getakeld. “Als ze boven zijn dan hellen de stoeltjes ook nog wat naar voren toe. Daarna begint het aftellen. Bij nul is iedereen in drie seconden weer beneden. Zo'n vrije val geeft een heel apart gevoel in je lijf.” 

De 62-jarige Willem die staat te kijken bij de opbouw van The Mine Tower zal er zeker niet ingaan. “Nee, dat durf je niet meer op deze leeftijd.”

Overgeven in de afvalbak
Van overgeven als gevolg van de vrije val naar beneden is nauwelijks sprake, zegt Willy Ordelman. “Het duurt te kort om ziek te worden. Als ze al moeten overgeven dan staan ze al niet meer op mijn platform.” 

Opvallend is wel dat direct naast de attractie een afvalbak staat opgesteld: dus wie moet, kan daar terecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.