Geen vakantie in een ver land, maar gewoon lekker thuis: 'Want we willen geen stress'

18 juli 2018 om 20:05
nl
Geen vakantie in Frankrijk, Griekenland of misschien wel ver buiten Europa. Maar gewoon lekker thuis in Brabant blijven. Waarom? Nou ja, simpel: omdat we liever geen stress willen hebben.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Er is zelfs al een naam voor het vieren van vakantie in eigen huis: staycation. Een term die via Amerika en Engeland is overgewaaid naar Nederland. Omroep Brabant vroeg deze 'staycationers' waarom ze hun eigen stekkie niet wilden verlaten. Verreweg de belangrijkste reden: omdat je dan geen stress hebt. Maar er zijn ook andere redenen. 

Vakantiedrukte mijden
Voor Ad van Bree uit Deurne is de 'staycation' alleen in de zomer. De rest van het jaar reist hij met zijn vrouw Alda de wereld over: Suriname, de Malediven, Jordanië, noem het maar op. Maar thuis in Deurne, vinden ze helemaal niet verkeerd: "We vinden het juist heerlijk." 

Door thuis te blijven, mijden ze de immense vakantiedrukte. Die is behalve gewoonweg vervelend, ook lichamelijk behoorlijk uitputtend. "Omdat ik een nierziekte heb, kan ik niet meer wat ik vroeger kon. Maar we maken er het beste van." De vakantie in het najaar ligt in ieder geval al voor hem vast. "Dan gaan we naar Portugal."

Staycation als rust
Geert Reijnders uit Bakel heeft weer een andere reden om thuis te blijven. In september werd zijn dochter Kiek geboren, is hij verhuisd en een maand geleden moedigde hij met zijn gezin zijn schoonzus Milou aan op Alpe d'Huzes. "Dat is veel, in korte tijd. Daarom besloten we nu om thuis te blijven."

Twee weken geniet hij nu van zijn staycation. Maar of dit nou een trend wordt? "Ik denk toch van niet. Op vakantie gaan is toch wel heel lekker."

Geen commentaar
Deze onderstaande foto kregen we binnen van Ralf Vromer uit Vinkel. Soms hoef je helemaal niet uit te leggen waarom je je vakantie thuis viert. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.