Video

'Spelen met billen of romp op de grond', aanvoerder Geert over WK zitvolleybal

18 juli 2018 om 20:36
nl
Geert van den Heuvel uit Mill is de aanvoerder van het Nederlands zitvolleybalteam dat woensdagavond een WK-wedstrijd speelt tegen de Verenigde Staten. Dat gebeurt op een bijzondere plek: het Parktheater in Eindhoven.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Er doen zestien landen mee aan het WK-zitvolleybal. Tot nu toe heeft Nederland gewonnen van Rwanda, Kroatië en Canada en verloren van China. Nu staan de Verenigde Staten op de rol. “Ik heb nog nooit verloren van Amerika, dus nu ook niet!” grapt Geert van den Heuvel.

Motorongeluk
Hij heeft jarenlang staand volleybal gespeeld, tot zijn motorongeluk in 2006. Een auto reed hem aan toen hij van rechts kwam. Daarbij verloor hij zijn voet. 

Gelukkig is het volgens de volleyballer maar een kleine stap geweest om daarna zittend volleybal te spelen. “Er zijn eigenlijk maar twee dingen anders: wij mogen een service wel blokkeren en als we de bal spelen moeten we met onze billen of romp de grond raken.”

 

Verbeteren
Het Nederlandse team wil minimaal achtste worden op het WK. “De vorige keer zijn we negende geworden en dat willen we op zijn minst verbeteren. Om dat te kunnen doen, moeten we wel winnen van Amerika”, zegt hij vooraf aan de wedstrijd. Helaas is dat niet gelukt. Het team ging met 1-3 onderuit. 

Wel genoot de volleyballer van de plek waarop de wedstrijd zich afspeelde: Het Parktheater in Eindhoven. "Een prachtige locatie met een leuke sfeer. Het publiek in oranje shirts en iedereen die het volkslied mee zingt, dat doet me wel echt wat.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.