Video

Help (ook de Brabantse) egel de zomer door, wij doen het al!

18 juli 2018 om 19:27
nl
Het is droog, het is warm en onze stekelige wat schuwe nachtelijke vriend de egel heeft daar enorm last van. Natuurbeschermers roepen daarom nadrukkelijk op om schaaltjes met water in de tuin te zetten, want ook egels hebben erg veel dorst en honger tijdens deze tropische weken. Zoals onze ‘redactie-egel’ die zichzelf uitnodigde voor een dagelijks maaltje met wat water.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Om te voorkomen dat de rust wordt verstoord of mensen van mening zijn dat deze egels gered moeten worden, houden we ‘onder de pet’ waar deze egel(s) bivakkeren. Ze slapen, eten en drinken op kosten van Omroep Brabant, want de populatie van zeker drie egels bivakkeert in de tuin van een redacteur. En die populatie is groeiende, het spreekt zich blijkbaar rond in egelland!

Ze kwamen uit zichzelf
Los van alle dringende oproepen om egels bij te voeren en ze van drinken te voorzien, was het trio OB-egels al vaste gast aan de dagelijkse gratis dis. “Elke avond tegen de klok van tien uur, komt de eerste uit de bosjes om te drinken en om te eten. We geven ze kattenbrokjes speciaal bestemd voor kittens, gedroogde meelwormen. Lekker smeuïg afgemaakt met wat pindakaas. Het is simpelweg per toeval ontstaan”, aldus de redacteur van dienst.

Met de camera in de aanslag
De egels op beeld krijgen was minder gemakkelijk. Tot een paar dagen geleden. “De Go Pro stond al een tijdje in de opnamestand en tegen de klok van tienen, met gelukkig nog voldoende daglicht, kwam de dikste uit de bosjes en begon aan zijn maaltijd. Als het echt donker is dan komen de anderen ook tevoorschijn.”

Elke dag vers water!
Onze redacteur stipt aan dat het echt belangrijk is om het water dagelijks te verversen. “Als het geen vers water is dan drinken ze het ook niet. Het eten dat gaat elke dag helemaal op, inclusief de pindakaas.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!