Brand in Loonse en Drunense Duinen moet in namiddag gedoofd zijn

18 juli 2018 om 20:16
nl
De brand in de Loonse en Drunense Duinen moet donderdagmiddag gedoofd zijn. Sinds woensdagmiddag is de brandweer druk in de weer om de brand te blussen. Ook in de nacht werd doorgegaan met blussen.
Geschreven door

De brandweer is donderdagochtend nog met zo'n 65 mensen aan het werk, maar de grootste risico's zijn geweken. "De brand is onder controle. Er zijn verspreid over 150 a 200 meter een aantal losliggende hotspots waar we nu nog aan het blussen zijn", zegt Gert-Jan van Extel, woordvoerder van de brandweer. 

Ook is er een speciale handcrew uit Overijssel ingevlogen om dichter bij de brandhaarden te blussen. Deze zal onder andere met hakbijlen in het bos de kleine hotspots doven.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Brand al uren
De brand is al sinds het begin van woensdagmiddag aan de gang. De brand bestond uit drie brandhaarden, waarvan één grotere van 100 bij 200 meter in de omgeving van de Steegerf. De twee kleinere gebieden waren allebei 50 bij 50 meter groot. Door de windstilte breidde de brand niet verder uit.

Toch bleek de brand moeilijk te blussen. De brandweer was de hele nacht aanwezig met minstens vier brandweerwagens. Ook waren er woensdagavond tot het donker twee blushelikopters in het gebied aanwezig. "Het gebied is lastig te bereiken, waardoor we moeilijk water kunnen aanleveren. En de droogte helpt ook niet mee", zegt Van Extel. "Daarnaast is het zo dat het vuur in de grond in is gekropen. Dat is heel moeilijk te bestrijden."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ontstaan
Er wordt ook onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. "We weten nog niet wat de oorzaak is. Maar een brand ontstaat niet vanzelf", zegt Van Extel.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.