Drummen op eenzame hoogte: Cesar Zuiderwijk viert zeventigste verjaardag boven Breda [VIDEO]

19 juli 2018 om 11:27 • Aangepast 20 november 2020 om 19:01
nl
Een bijzondere ballonvaart boven Breda woensdag. Nederlands bekendste drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring vierde op grote hoogte zijn zeventigste verjaardag. Al drummend voerde de trommelaar over het droge Brabant. Beneden keken ongetwijfeld velen omhoog, om te kijken waar dat tromgeroffel eigenlijk vandaan kwam.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Het was niet de eerste keer dat Zuiderwijk drummend het luchtruim verkende. Al zeven keer vervoerde de Bredase ballonvaarder Ad Ballon de drummer met zijn luchtballon. Het was woensdag de bedoeling om een filmpje op te nemen in de lucht om drummers te lokken.

Zuiderwijk heeft er 2000 nodig om een record te breken op het Scheveningse strand  op 9 september. De Haagse drummer wil niet zomaar elke drummer toelaten op het strand. Het moeten drummers zijn met een beetje ervaring. Hij heeft er inmiddels al 1600. Zuiderwijk: "We zoeken nog 200 djembé-spelers en 200 Sambaspelers. De rest is rond. Op de site worden de stukken muziek voorgespeeld, dus noten hoef je niet te kunnen lezen". Op de bewuste dag op het strand wordt  tussen één en drie uur ook nog gerepeteerd.

Wachten op privacy instellingen...

Het promotiefilmpje is nog in de maak, maar op Facebook zet Cesar Zuiderwijk wel alvast een paar beelden uit het mandje van de luchtballon. Te zien is dat de trommels waar op gedrumd wordt, goed vastgemaakt zijn aan de buitenkant van de mand. Volgens Ad Haarhuis, eigenaar van Ad Ballon, werd er door de mensen op de grond enthousiast gereageerd op het getrommel in de lucht. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.