Michael van Gerwen: 'Er zijn zoveel goede spelers in het circuit'

19 juli 2018 om 12:01
nl
Michael van Gerwen begint zaterdag aan de World Matchplay. Alle ogen zijn op Mighty Mike gericht: hij kan in Blackpool eigenlijk alleen maar verliezen. "Ik voel de druk. Ik weet dat iedereen naar mij kijkt. Maar dat is al een paar jaar zo, ik kan er mee omgaan."
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De Vlijmenaar won het toernooi in 2015 en 2016. "De World Matchplay is een van de grootste toernooien van het jaar. Het winnen van een prijs is altijd fijn, maar deze trofee winnen is net weer iets anders. Het zou heel bijzonder zijn om voor de derde keer de beker omhoog te mogen tillen."

Van Gerwen vervolgt: “De sfeer in Blackpool is altijd goed. Dat grijpt me ieder jaar weer opnieuw.” Al zal Mighty Mike met minder plezier aan de editie van 2017 terugdenken. Toen was het publiek tegen hem in de partij tegen Phil Taylor. Van Gerwen verloor de wedstrijd tegen The Power met 16-6. De fans speelden daar door al het gefluit een negatieve hoofdrol in.

'Geen zin om terug te kijken'
"Het heeft geen zin om terug te kijken", zegt ‘MvG’ tegen de PDC. "Je moet niet in het verleden blijven hangen. Je moet in het nu leven. Ik moet zien af te rekenen met de spelers die dit jaar meedoen in Blackpool."

Taylor is inmiddels gepensioneerd en dus niet als speler van de partij in Blackpool. De Brit is wel aanwezig tijdens het toernooi als analist en de hoofdprijs is naar The Power genoemd. 

In de eerste ronde van het toernooi speelt Van Gerwen dit jaar tegen Jeffrey de Zwaan. "Dat wordt niet makkelijk. Er zijn zoveel goede spelers in het circuit. Ik moet goed spelen en geen fouten maken. Jeffrey versloeg me eerder dit jaar tijdens de UK Open, maar ik ben natuurlijk de favoriet in deze partij." Van Gerwen speelt zaterdagavond het duel tegen zijn landgenoot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.