'Tom Dumoulin wint op Alpe d'Huez', voorspelt wielerkenner Johan van der Velde

19 juli 2018 om 10:28
nl
De Touretappe van vandaag finisht op Alpe d'Huez. "Tom Dumoulin gaat de rit winnen. Hij klopt Chris Froome op de streep." Dat zegt onze wielerkenner, oud-prof Johan van der Velde uit Rijsbergen.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"Ik denk dat Dumoulin de enige is die Team Sky enige tegenstand weet te bieden. Hij doet tenminste iets", zegt Van der Velde over de overmacht van de ploeg waarin naast Froome ook klassementsleider Geraint Thomas rijdt. "Alle andere favorieten voor de gele trui wachten maar af."

Steven Kruijswijk is een van die favorieten. "Hij maakte gisteren een goede indruk", is desondanks het oordeel van Van der Velde. "Hij kon op het einde van de rit niet meer volgen, maar dat was niet zo erg. Er komen nog meer etappes aan, waarin hij wat voor elkaar kan krijgen."

Zesde plek voor Kruijswijk
Kruijswijk staat zesde in het algemeen klassement. "Hij zal ook als eerste Brabander over de streep komen op Alpe d'Huez", doet Van der Velde een niet al te gewaagde uitspraak. Dat is de zege van Dumoulin natuurlijk wel. 

"De Alpe heeft iets mythisch. Ik zie het Tom vandaag wel doen." Dat zou ook prachtig nieuws zijn voor alle Nederlandse fans op de berg. "Er is altijd veel amusement en gezelligheid", weet Van der Velde. "Dit is een hele mooie berg. Ik heb enorm veel zin in de etappe."

Wachten op privacy instellingen...

Aan het einde van de middag wordt duidelijk of de voorspelling van onze wielerkenner uitkomt. De finish is rond 18.00 uur. Naar verwachting staan er zo'n 500.000 wielerfans langs de kant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.