Maarten van der Weijden krijgt hulp van 1500 man tijdens Elfstedenzwemtocht

19 juli 2018 om 13:35
nl
Er zwemmen 1500 mensen mee met Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht op 18, 19 en 20 augustus. De olympisch kampioen uit Waspik gaat 200 kilometer zwemmen langs de originele Friese elf steden. Iedereen die wil, kan een stukje met hem mee zwemmen.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Van der Weijden wil zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker.  Hij heeft daarvoor elf onderzoeksprojecten uitgezocht waar het geld heen gaat. Tientallen Brabanders zullen Van der Weijden gaan volgen in het water. Bijvoorbeeld het Zuidwesthoekcollege uit Ossendrecht.

Een aantal leerlingen en docenten wil in elke etappe van Maarten 500 meter met hem mee zwemmen. De school is ook al gaan oefenen in Friesland, zodat ze goed beslagen ten ijs komen. In totaal zijn er inmiddels 1500 zwemmers die hebben aangegeven 500 of 2000 meter gesponsord mee te zwemmen . 

Mark Rutte
De Elfstedenzwemtocht van Van der Weijden zal een mediaspektakel worden. Bij gebrek aan een echte Elfstedentocht in de winter zal het feest dan maar in de zomer gevierd gaan worden. De NOS zendt in ieder geval de aankomst in Leeuwarden rechtstreeks uit. Minister-president Mark Rutte zal de laatste stempel zetten op de kaart van Maarten. 

LEES OOK: Maarten van der Weijden komt na loodzware trainingstocht aan in Leeuwarden
De 'zwemtocht der zwemtochten' zal volgens de organsiatie veel meer zijn dan zwemmen alleen. Er zal veel worden stilgestaan bij wat het betekent om kanker te hebben en de onderzoeken die nodig zijn. Maarten van der Weijden werd beter van kanker en behaalde daarna nog een olympische medaille voor zwemmen in open water.  Daarna heeft de olympische kampioen heel wat records gezwommen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek . Daarvoor richtte hij de Maarten van der Weijden Foundation op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.