Video

FC Eindhoven heeft pas tien contractspelers en het seizoen begint al over een maand

19 juli 2018 om 14:18
nl
De voorbereiding van FC Eindhoven verloopt rommelig. De club heeft pas tien contractspelers. Over een maand moeten dat er zestien zijn, anders mogen de Eindhovenaren niet eens aan de competitie beginnen. "Het is uiteraard niet ideaal. Ik zou liegen als ik iets anders zou beweren", zegt trainer David Nascimento.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

FC Eindhoven heeft de zaakjes over een maand op orde, daar zit Nascimento geen moment over in. “Het is niet uniek. Het hoort ook een beetje bij een club als FC Eindhoven. We werken niet met een groot budget en kunnen daarom niet gelijk spelers aantrekken.”

Nascimento heeft dus wel wat begrip voor de situatie, maar ziet de onhandigheid er van in. “Stel dat er over een week ineens drie of vier basisspelers worden aangetrokken, heb je nu allemaal dingen voor niets gedaan. Intern heb ik dat al een paar keer aangekaart. Maar wat ik daar zeg, dat houden we binnenskamers.”

Kampioen worden
Het is voor de oefenmeester onmogelijk om een doelstelling voor het nieuwe seizoen uit te spreken. "Het is inderdaad een beetje vroeg om dat nu te vragen. Iedere trainer wil er het maximale uithalen en dat is kampioen worden. Maar als ik nu zeg dat we kampioen willen worden, lacht iedereen mij uit. Bijvoorbeeld bij FC Twente."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Nascimento begon in januari aan de Aalsterweg. De doelstelling was het halen van de play-offs, maar dat lukte niet. De coach mocht aanblijven, ondanks het missen van het toetje. “De clubleiding had begrip voor de omstandigheden waarin ik moest werken. Er waren vorig seizoen zestien spelers bij ons met een aflopend contract. Dat was niet prettig.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.