Video

Ludieke actie Beekse Bergen: knuffelen met jachtluipaarden in de vorm van bloedmooie vrouwen

19 juli 2018 om 18:11
nl
De beelden staan allicht nog op het netvlies: Het Franse gezin dat uit de auto stapte tijdens een safari in de Beekse Bergen. Ze kwamen oog in oog te staan met de jachtluipaarden en dat liep maar net goed af. Het is al meer dan twee maanden geleden, maar in de Beekse Bergen is het nog steeds het gesprek van de dag en daarom was er donderdag een ludieke actie.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

De week waarin die schokkende beelden online kwamen, was een hectische week voor het Safaripark. De beroering is er inmiddels wel vanaf, maar nog steeds wordt er veel over gesproken: "Tot op de dag van vandaag worden wij er nog dagelijks aan herinnerd door onze bezoekers of in de privésfeer. Iedereen heeft het er nog steeds over."

LEES OOK: Beekse Bergen over gezin dat uit auto stapte bij jachtluipaarden


Ook op Facebook is het nog een levendig onderwerp. Dit event werd aangemaakt waarbij er geknuffeld zou kunnen worden met luipaarden. Het was geen initiatief van de Beekse Bergen zelf, maar het Safaripark besloot er wel aandacht aan te besteden. Donderdag kon namelijk iedereen op de foto met prachtige dames gekleed in pakjes met luipaardmotief.

Het Facebookevent werd gebruikt om bezoekers duidelijk te maken dat knuffelen en op de foto gaan met wilde dieren, wat op vakantie in het buitenland vaak gebeurt, geen natuurbescherming is. Klaas Jan: "Ja, toen dachten wij: 'Oké, dan pakken we deze gelegenheid aan: dan gaan wij juist duidelijk maken dat het niet de bedoeling is om te knuffelen met dieren, wáár dan ook ter wereld."

Wachten op privacy instellingen...

Selfies

Het is een trend de laatste jaren: op de foto gaan met wilde dieren. Zo waren er afgelopen tijd op social media jagers te zien die vol trots hun prooi showden, maar er zijn ook veel knuffelfarms in het buitenland waar mensen op de foto kunnen met een tijger, leeuw of jachtluipaard. Simone Eckhardt van Stichting SPOTS zet zich in voor de dieren: "Mensen weten vaak niet dat deze 'knuffeldieren' slecht eindigen. Ze worden afgemaakt als ze niet genoeg geld meer opleveren. Door op de foto te gaan met het dier hou je deze industrie juist in stand."

Een bezoeker van het park, vult het mooi aan: "Dat is wat social media tegenwoordig doet. Het is allemaal selfies, selfies en nog eens selfies. Ze worden er behoorlijk selfish van."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.