Bestuurder die achterop vrachtwagen A4 knalde, was al bijna 24 uur onderweg

WOENSDRECHT - De bestuurder van het busje dat eind juni op de A4 op een vrachtwagen knalde die op de vluchtstrook stond, was vermoedelijk oververmoeid. Dat blijkt uit politieonderzoek. Hij was al bijna 24 uur onderweg.

Bij het verkeersongeval voor het knooppunt Markiezaat (richting Vlissingen) vielen negen gewonden, waarvan vijf ernstig. Zij zaten allemaal in het busje. De bestuurder van de vrachtauto raakte niet gewond.

De politie startte na het ongeval een uitgebreid onderzoek. Sporen werden bekeken en de betrokken voertuigen zijn onderzocht.  De vrachtwagenchauffeur en alle inzittenden van het busje, met uitzondering van twee ernstig gewonden, zijn uitgebreid gehoord. 

Poolse chauffeur
Uit dit onderzoek is gebleken dat de bestuurder (40), vanuit zijn Poolse woonplaats bij de Oekraïense grens de dag ervoor rond zes uur 's ochtends was vertrokken. De afstand naar Woensdrecht is bijna 1.600 kilometer en de reistijd is zonder pauzes minimaal zestien uur. Omdat de chauffeur in Polen meerdere mensen op verschillende plaatsen heeft opgehaald, vermoedt de politie dat de afstand en de reistijd nog langer waren. 

Hij reed vervolgens naar de omgeving van Berlijn waar de passagiers uitstapten. De chauffeur reed hierna met acht andere Poolse mensen die door een uitzendbureau waren gerekruteerd, naar Nederland met eindbestemming Den Haag.

De chauffeur verklaarde dat hij werkloos is en niet in dienst is van het bedrijf, waarvan het busje eigendom is. De Poolse autoriteiten zijn een onderzoek opgestart naar het reilen en zeilen bij het Poolse vervoersbedrijf en het uitzendbureau.


Meer over dit onderwerp:
KNOOPPUNT MARKIEZAAT VERKEERSONGEVALLEN A4