'Gooi krakers gewoon de Vlokhovense kerk uit', CDA Eindhoven vindt dure rechtszaak belachelijk

19 juli 2018 om 16:37
nl
Het CDA in Eindhoven wil dat de krakers die sinds een maand in de Vlokhovense kerk zitten er zo snel mogelijk uit worden gegooid. CDA raadslid Remco van Dooren heeft hier vragen over gesteld. Hij vindt het absurd dat het parochiebestuur duizenden euro's aan een rechtszaak kwijt is, om de krakers uit hun eigendom te krijgen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Wij zijn sowieso tegen kraken, het is gewoon strafbaar", zegt Remco. Hij hoopt dat er snel stappen worden genomen om de, volgens hem professionele, groep krakers de kerk uit te krijgen. "Ze trekken steeds naar een andere plek en hebben zelfs een eigen advocaat."  Van de krakers is donderdagmiddag geen spoor te bekennen. Volgens een buurtbewoners zouden ze al zijn vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...

Buurt boos
Buurtbewoners zijn boos over de kraakactie: "Van andermans eigendom blijf je af", zegt een man. Hij hoopt dat het interieur van het monumentale kerkgebouw niet is beschadigd. Volgens de overbuurman heeft de buurt geen last van de krakers: "Als ik de hond uitlaat zie ik wel altijd licht branden, dat brand dag en nacht, dus energiebewust zijn ze niet. Ze hebben ook een auto. Ik ga toch ook niet in hun auto zitten en zeg dan, zo die is nu van mij."

Rechter
Het kerkbestuur heeft maandag voor de rechtbank in Den Bosch aan de rechter gevraagd om de krakers de kerk uit te laten zetten. Het bestuur vreest dat de krakers er een rommeltje van hebben gemaakt. De rechtszaak kost het parochiebestuur zesduizend euro.

CDA raadslid Remco van Dooren vindt het te gek voor woorden dat er geld betaald moet worden om de krakers uit je eigendom te krijgen. Hij vindt dat de krakers de rechtszaak moeten betalen. De rechter doet binnen twee weken uitspraak. Maar mogelijk zijn de krakers dan allang met de noorderzon vertrokken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!