Video

Vierdaagselopers komen voor even 'thuis' in Brabant: 'Cuijk moet je echt meepakken voor de sfeer'

20 juli 2018 om 07:09
nl
Het grote Vierdaagsecircus trekt vrijdag voor even door Brabant. Grave en Cuijk verwelkomen de duizenden wandelaars. Rond zeven uur waren de eerste lopers op Brabantse bodem.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Na vier dagen van zweten, puffen én wandelen komen de Vierdaagse deelnemers vandaag voor het laatst aan in Nijmegen. Traditioneel is de laatste dag van de Vierdaagse de Brabantse dag. Cuijk en Grave zijn vandaag onderdeel van de verschillende wandelroutes. In Cuijk gaan de lopers via een speciale pontonbrug over de Maas terug richting Nijmegen voor de intocht op de Via Gladiola. 

Thuiskomen
Dat lopen in Brabant voelt voor sommigen als thuiskomen. "Ja, bij de eerste meters Brabant voelden we ons meteen weer thuis", zegt Wim uit Volkel bij zijn aankomst in Grave. "De sfeer is heel goed. Overal. Dat zijn goede oppeppers om weer verder te gaan." 

Lees verder onder de video.

 

Wim trekt richting de eindstreep met 44 andere lopers uit Volkel. "Het lopen gaat heel goed. We hebben heel lekker weer gehad, niet extreem heet." Toch moest hij drie loopmakkers achterlaten: "Wat niet kan, dat kan niet. Je moet jezelf niet stuklopen."

Genieten langs de kant
Maar niet alleen de lopers hebben het naar hun zin. Ook langs de kant zitten omwonenden in het zonnetje te genieten, terwijl ze kijken wat er allemaal voorbij trekt. "Meelopen lukt niet meer, maar het is goed toeven", zegt een bewoner van verzorgingstehuis Catharinahof. "Het is ieder jaar weer een happening. Echt genieten", zegt een andere inwoonster. Ambitie om zelf mee te doen is er niet meer. "Niet iedereen wil dat, haha."

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

In Cuijk zit de sfeer er ook goed in. Het dorp lijkt volledig uitgelopen om de wandelaars toe te juichen. "Cuijk moet je meepakken", zegt een van de passerende wandelaars, "Anders mis je heel veel sfeer." Hij wordt samen met zijn collega-wandelaars door het publiek getrakteerd op een welverdiende highfive.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!