‘Ober, mogen we wat bestellen?’ Goedkoopste rondje geef je op een terras in Breda

20 juli 2018 om 10:14
nl
Ben je van plan om de komende zomerse dagen in een van de grote Brabantse steden het terras op te zoeken, dan kun je het beste naar Breda gaan. Uit onderzoek blijkt dat een rondje aan de voet van de Grote Kerk en omgeving gemiddeld het goedkoopst is. Dat blijkt uit onderzoek van het horeca-adviesbureau Van Spronsen& Partners. Het duurste rondje in onze provincie geef je op een terras in Den Bosch.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het adviesbureau nam een steekproef en bestelde op de terrassen van 21 grote steden in Nederland twee bier, twee koffie, twee fris en twee glazen rosé. Vervolgens werd de totaalprijs langs de meetlat gelegd. Op alle onderzochte terrassen waren bezoekers, vergeleken met 2017, meer kwijt voor een rondje.

Duurder
In Den Bosch ben je het duurste uit en betaal je voor een rondje 24 euro, en dat is 1,02 euro duurder dan in 2017. Landelijk gezien staan de terrassen in Den Bosch op de derde plaats. Op een terras in Breda betaal je voor hetzelfde rondje gemiddeld 21,60 (+ 0,45 euro). 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Op de bonnetjes voor een rondje op een van de terrassen in Eindhoven en Tilburg staan bedragen die daar precies tussenin zitten. In Eindhoven mag je 22,10 euro (+ 0,70 euro) afrekenen. Tilburgse obers rekenen voor het standaardrondje een bedrag van 22,48 euro en dat is 0,40 euro meer dan in 2017. 

Landelijk gezien heeft Zwolle het goedkoopste terras, de duurste terrassen vind je in Amsterdam en Den Haag. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.