Video

Brand in gebouw GGZ Breburg in Tilburg onder controle, oorzaak vermoedelijk onkruidbrander

20 juli 2018 om 13:12
nl
De brand in het gebouw van GGZ Breburg aan de Mendelssohnstraat in Tilburg is onder controle. De brand brak vrijdagmiddag rond één uur uit.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De twintig cliënten die voor een dagbehandeling in het betreffende gebouw waren, konden het gebouw op tijd verlaten. De brandweer was snel ter plaatse en zette onder meer een hoogwerker in om de brand te blussen. Rond kwart voor twee werd het sein brand meester gegeven. Brandweerlieden zijn nog even bezig met nablussen. Volgens de Veiligheidsregio kunnen de cliënten niet meer het gebouw in en gaan ze naar huis.  

Onkruidbrander
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan door een onkruidbrander, maar dat wordt nog onderzocht”, zegt woordvoerster Jody van der Helm, woordvoerster van de GGZ Tilburg. 

Van der Helm: “De brandschade in het pand valt gelukkig mee. We doen er alles aan om alles voor maandag weer gereed te krijgen. Met een beetje geluk gaat dat nog lukken ook.” Volgens de woordvoerster was er vanuit de buurt veel betrokkenheid. “Buurtbewoners vroegen of ze iets konden doen of mensen konden opvangen.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.