Hulphond Floris is ziek en zijn baasje is er kapot van: 'We zijn onafscheidelijk'

20 juli 2018 om 16:20
nl
Martine (35) is ziek. Daarom heeft ze hulphond Floris. De twee zijn onafscheidelijk. Maar het gaat niet goed met Floris: hij is nu ook ziek. Zo ziek, dat hij op de intensive care van een speciale dierenkliniek lag.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Martine lijdt aan Posturale Orthostatische Tachycardie Syndroom (POTS), een verstoring aan het autonome zenuwstelsel. Haar Golden Retriever Floris (8) is een ADL-hulphond. Een hond die mensen met een beperking helpt bij Activiteiten in het Dagelijks Leven (ADL). 

Floris kan veel. Wanneer Martine even rust moet nemen, voelt hij dat aankomen en geeft hij het aan. De hond is dan ook altijd in haar buurt. “We doen alles samen. We voelen elkaar perfect aan”, vertelt Martine.

Al acht jaar zijn Floris en Martine dag en nacht samen. “Door hem kan ik zelfstandig wonen en kom ik weer buiten. Hij zorgt ervoor dat ik makkelijker contact maak met mensen en de gewone dagelijkse dingen kan doen. Ik heb weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Floris voelt me zo goed aan”, vertelt ze.

Intensive care
Twee weken geleden werd hij erg ziek. Wat hij precies mankeert, weten de dierenartsen niet. Floris houdt moeilijk eten binnen en lag zelfs een paar dagen op de Intensive Care van het Universitair Diergeneeskundig Centrum in Utrecht. 

“Woensdagavond belde de dierenarts om te zeggen dat we afscheid moesten komen nemen. Gelukkig knapte hij daarna een beetje op. Maar het is nog steeds onzeker. We wachten nu op de uitslag van het onderzoek en hopen dat de artsen geen tumoren gevonden hebben”, vertelt Martine. 

Crowdfunding
De kosten lopen ondertussen flink op. Daarom is de buurvrouw van Martine een crowdfundingsactie gestart. In ruim een dag is er al zevenhonderd euro opgehaald. Martine is blij met de donaties van de mensen, maar vindt het tegelijkertijd ook nog een beetje onwennig. 

“Geld aannemen van andere mensen vind ik lastig. Als het nodig is, wil ik heel mijn spaargeld er doorheen gooien om Floris te genezen. Onafhankelijk van wie mij steunt. Maar ik vind het hartverwarmend. Hoewel ik ook blij ben met een WhatsAppje of een knuffel.”

Hier kun je Floris in actie zien. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!