Ricardo uit Made redt hoogbejaarde man uit het water nadat hij met scootmobiel in de sloot reed

20 juli 2018 om 18:39
nl
Ricardo Dingenouts (20) uit Made twijfelde geen seconde toen hij een 94-jarige man met zijn scootmobiel vrijdagmiddag in de sloot zag liggen. De hoogbejaarde man was aan de Tuinbouwweg in Made in het water beland. Hij snapt nog steeds niet dat andere voorbijgangers wel stonden te kijken, maar niets deden.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De man van 94 uit Oosterhout was met twee anderen op de scootmobiel onderweg. Door onbekende oorzaak raakte het slachtoffer van de weg, rolde naar beneden en belandde met zijn scootmobiel en al in het water. "Toen ik in mijn auto voorbijkwam, lagen de scootmobiel en de man in het water. Hij probeerde wel de kant op te krabbelen, maar dat lukte niet. Ik heb m'n schoenen uitgetrapt, ben ernaar toe gerend en heb hem geholpen", vertelt Ricardo. 

Met de ambulance thuis afgezet

Even later arriveerden de politie, brandweer en ambulance. Het reddingswerk van Ricardo was toen al volbracht. Het ambulancepersoneel gaf de kletsnatte man een deken. Hij bleek na een korte medische controle verder in orde te zijn. In plaats van het ziekenhuis is hij door de ambulance naar huis gebracht. De twee vrienden van het slachtoffer hebben hun tochtje naar Oosterhout vervolgd in de scootmobiel. 


Helpen is toch heel gewoon

Eind goed, al goed, maar Ricardo heeft zich er wel enorm over verbaasd dat niemand iets deed. "Er stond een behoorlijk groepje mensen te kijken hoe de man uit het water probeerde te komen. Maar ze deden niets! Dat snap ik echt niet. Ik vind mezelf dan ook helemaal geen held. Het is toch gewoon dat je helpt in zo'n situatie?" Toch wel een beetje een held dus!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.