Timo Roosen beste Nederlander, Koen de Kort geniet van 'rustig dagje' bij Tour de France

20 juli 2018 om 18:23
nl
Timo Roosen uit Goirle kwam vrijdag als eerste Nederlander over de streep bij de dertiende etappe van de Tour de France. Kort na hem finishte de Nuenense kopman van LottoNL-Jumbo, Steven Kruijswijk. Nadat hij donderdag indruk maakte bij de beklimming van de Alpe d'Huez zat vrijdag de vermoeidheid in zijn benen, iets waar de meeste renners last van hadden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Koen de Kort uit Liempde sprak van een 'rustige dag'. Na drie zware etappes in de Alpen was de etappe van vrijdag grotendeels vlak. De Belg Thomas De Gendt en de Nieuw-Zeelander Tom Scully ontsnapten aan het begin van de 169,5 kilometer lange rit, die begon in Bourg d'Oisans . Zij kregen gezelschap van Dimitri Claeys uit België en de Zwitser Michael Schõr. 

Meezitten
Niemand deed een serieuze aanval. "Ik denk dat alle ploegen hebben gezegd; als een grote groep weggaat moet je meezitten. Maar als het er drie of vier zijn, laat dan maar zitten. Even een rustig dagje en bijkomen", vertelt de Kort.

"Het was vanochtend al heel snel afgelopen. De afgelopen dagen hebben veel jongens afgezien, die waren blij dat er maar vier man weg waren. Maar het zou wel een keer mooi zijn als we met een grote groep mee konden."

De Tour gaat zaterdag verder met een volgende 'tussen-etappe' op weg naar de Pyreneeën. Die rit is zwaarder dan de etappe van vrijdag. Het parcours is heuvelachtig en telt twee bergen van de tweede categorie.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.