Wedstrijd duurt net één minuut te lang voor FC Eindhoven, nipt verlies tegen Roda JC

20 juli 2018 om 21:52
nl
Vooraf hadden de spelers van FC Eindhoven zichzelf weinig kansen toegedicht tegen Roda JC. De Limburgse club degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en behoort tot de titelkandidaten in de nieuwe Keuken Kampioen Divisie. Toch hielden de Eindhovenaren stand tot ver in de blessuretijd: 0-1.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

FC Eindhoven kreeg in het eerste kwartier maar één goede kans. Rochdi Achenteh krulde een vrije trap vanaf ruim twintig meter meter maar net naast het doel van Muyters.

Doelman Ruud Swinkels had het druk, maar hield met een paar knappe reddingen zijn goal leeg. De ploeg liet bij vlagen goed voetbal zien, maar had wat pech bij de afronding. Roda JC, dat ook nog versterkingen zoekt, ging toch met winst terug naar Limburg door de late goal van Mario Engels.

Wachten op privacy instellingen...

Spelerstekort
Veel zegt het verlies van FC EIndhoven niet. Mogelijk staan er bij de start van de competitie geheel andere spelers in het veld. Een groot deel van de selectie is vertrokken en de club is nog volop bezig met het aantrekken van versterkingen. De club moet minstens zestien contractspelers hebben om mee te mogen doen aan de competitie, maar heeft pas tien spelers onder contract.

De club wil eigenlijk meedoen om de play-offs maar de vraag is wie trainer David Nascimento kan verleiden tot een transfer naar de Lichtstad.  "Het hoort ook een beetje bij een club als FC Eindhoven. We werken niet met een groot budget en kunnen daarom niet gelijk spelers aantrekken,” zei Nascimento eerder. 

Op 17 augustus treft de club Jong PSV voor de eerste wedstrijd in de eerste divisie, mits de club dus niet voor de stadsderby uit de competitie wordt gehaald. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.