Video

Ga je op vakantie? Dan heeft de ANWB één gouden tip voor je

21 juli 2018 om 11:54
nl
Is de bandenspanning goed? Weegt de caravan niet teveel? En zijn alle vloeistofniveaus goed? De standaardvragen die je jezelf stelt voordat je op vakantie gaat. Maar wil je nou helemaal stressvrij op vakantie gaan, knoop dan deze tip van de ANWB in je oren: Vergeet je reservesleutel niet, dat voorkomt een hoop problemen!
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Om alle vakantievierders zo relaxed mogelijk op pad te sturen verzorgde de ANWB zaterdagochtend een vakantiecheck op parkeerplaats Hazeldonk aan de A16. Daar kon je met je caravan of vouwwagen aanschuiven in de rij om nog even alles te laten controleren.

Wachten op privacy instellingen...

Lage vloeistofpeilen en droge banden
"Vandaag zien we veel problemen met de vloeistoffen. Oliepeil, koelvloeistoffen, die zijn allemaal wat aan de lage kant", vertelt René Nouws van de ANWB. "Daarnaast zien we ook veel scheuren in de banden van de caravan of vouwwagen. Dat heeft te maken met de droogte van de afgelopen tijd."
Tóch nog laten checken
De meeste mensen die zaterdag langs de check komen zijn niet bang dat ze om moeten draaien en terug naar huis moeten. "Ik heb het thuis al enigszins gecontroleerd allemaal maar ik laat het hier toch nog even doen voor de gemoedsrust", vertelt een man die zijn auto laat controleren.

Wachten op privacy instellingen...

Laatste tip voor vertrek
Voor iedereen die op vakantie vertrekt, heeft de ANWB nog een laatste tip: "Neem je reservesleutel mee! Want werkt je gewone sleutel niet dan gaat je auto het echt niet doen. En met de reservesleutel kun je jezelf dus een hoop problemen besparen."

En als je dan dus alles gecheckt hebt én die reservesleutel in je koffer hebt gestopt, kan de reis éindelijk beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.