Video

Van Gerwen weer topfavoriet: 'Als Mighty Mike verliest is dat groter nieuws dan wanneer hij wint'

21 juli 2018 om 12:30
nl
Michael van Gerwen begint zaterdag als topfavoriet aan de World Matchplay. Over ruim een week, op zondag 29 juli, mag de winnaar van het toernooi de Phil Taylor Trophy in ontvangst nemen. Naast Van Gerwen is ook Jelle Klaasen actief in Blackpool. Dartsverslaggever Joost van Erp legt uit wat zijn verwachtingen zijn van het komende toernooi.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Zestien keer was Phil Taylor de winnaar van het toernooi in Blackpool. Dat de beker de naam van de Engelsman draagt is niet raar. Na Taylor is Van Gerwen, samen met Rod Harrington, de man met de meeste eindzeges in de World Matchplay op zijn naam. Van Gerwen won twee keer.

Vorm
"Elke keer als Mighty Mike een wedstrijd verliest, lijkt het groter nieuws te zijn dan dat hij een toernooi wint. Het is een aparte status die hij heeft", zegt Van Erp. In zijn ogen is Van Gerwen in Blackpool gewoon de topfavoriet.

De Zwaan
Van Gerwen neemt het in de eerste ronde op tegen Jeffrey de Zwaan. Eerder dit jaar verloor Mighty Mike nog van De Zwaan. De landgenoot van de darter uit Vlijmen is momenteel de nummer 68 van de wereld.

Lastige tegenstander
Klaasen neemt het in de eerste ronde op tegen Peter Wright. Geen gunstige loting. De laatste zege van de Brabantse darter tegen de Schot is van mei 2013. Maandag spelen Klaasen en Wright de laatste wedstrijd van de eerste ronde.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.