Schade na brand in boerderij Olland enorm, pand niet meer te redden

21 juli 2018 om 19:49
nl
In een boerderij die uit twee woonhuizen bestaat aan de Baars in Olland - in de gemeente Meierijstad - woedde zaterdagavond brand. De brand in de boerderij, die een rieten dak heeft, brak rond zeven uur uit.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Overburen roken een brandlucht toen ze bezoek uitlieten. Ze belden meteen het alarmnummer en waarschuwden de bewoners van het boerderijgedeelte waar het dak vlam had gevat. Die zaten op dat moment in de achtertuin en hadden nog niets gemerkt van de  brand. Van de familie in het andere woonhuis was alleen een zoon thuis. Hij kon op tijd het huis verlaten.

De brandweer was met meerdere bluswagens aanwezig. Ook de brandweer uit Schijndel werd opgeroepen om te komen helpen blussen. Verder kwamen er nog waterwagens uit Den Bosch en Uden. Vanuit Veghel kwam een hoogwerker.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Oorzaak
Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk. Het lijkt erop dat er niemand gewond is geraakt.  De boerderij was niet meer te redden, liet een woordvoerder van de brandweer weten. 

Bij de brand zijn geen giftige stoffen vrijgekomen, maar de gemeente adviseerde omwonenden wel om ramen en deuren gesloten te houden.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!