Sensationele nederlaag Michael van Gerwen: 'Ik maakte het te moeilijk voor mezelf'

22 juli 2018 om 15:50
nl
Michael van Gerwen was de absolute favoriet voor de eindzege van de World Matchplay, maar hij is in de eerste ronde al uitgeschakeld. Jeffrey de Zwaan was in Blackpool met 10-6 te sterk voor de nummer één van de wereld.
Geschreven door

"Ik ben compleet kapot van dit verlies en van mijn spel. Ik maakte teveel vergissingen en miste te veel dubbels in het begin van de wedstrijd. Ik maakte het te moeilijk voor mezelf en Jeffrey deed wat hij moest doen. Hij verdient alle credits", twitterde een sportieve Van Gerwen na afloop. "Ik leer hiervan en kom sterker terug, maar het verlies doet pijn." 

Wachten op privacy instellingen...

 

Hij kon dan ook geen moment echt aanspraak maken op de winst. Van Gerwen gooide in de eerste leg een 45-score. Hij werd even boos op zichzelf en in de volgende beurt gooide hij 171. Maar de lage score was al een teken aan de wand. Hij won de leg nog wel en pakte vervolgens meteen de volgende leg van De Zwaan af. Daarmee had hij meteen een 2-0 voorsprong te pakken. 

Ook in de vierde leg pakte Mighty Mike een break. Het betekende echter niet de 4-0, want De Zwaan won de derde leg van de wedstrijd. Ook bij 3-1 wist Van Gerwen zijn break niet te verzilveren. De volgende vijf legs gingen vervolgens met de darts mee, waardoor een korte pauze volgde bij een 5-5 stand.

Wachten op privacy instellingen...

Na de pauze kwam Van Gerwen gretig terug op het podium. Op het moment dat hij de elfde leg op zijn naam schreef met een 100-finish, terwijl De Zwaan op 81 stond, schreeuwde hij het even uit. De Zwaan bleek niet onder de indruk, met een 121-finish bracht hij de stand op 6-6.

Break
In de volgende leg gooide Van Gerwen met 220 punten op het bord de maximale score. In de beurt daarna lukte het Mighty Mike echter niet om veertig uit te gooien. De Zwaan profiteerde optimaal, hij pakte daarna de leg en kwam zo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Via dubbel negentien kwam De Zwaan vervolgens op 8-6.

Op het moment dat Van Gerwen 84 niet uit weet te gooien, pakte De Zwaan nog een break. In zijn eigen leg had De Zwaan het initiatief, zijn tweede matchdart was raak en daarmee was de sensatie compleet.

Wachten op privacy instellingen...

Zwabber
"Ik baal hier echt ontzettend van, ik ben er helemaal kapot van", zei Van Gerwen na afloop bij RTL7. "Ik had het vandaag niet in me. Ik doe mezelf tekort in het begin van de wedstrijd. Als ik daar het juiste doe, kan ik hem over de knie leggen."

"Ik baal hier echt ontzettend van", herhaalde Van Gerwen, die het er zichtbaar moeilijk mee had. "Ik heb als een zwabber gepresteerd vandaag. Bahbah."

De Zwaan stond met een grote lach op zijn gezicht. "Iedereen heeft gezegd dat het makkelijk ging worden voor Van Gerwen. Ik dacht er anders over. En je ziet wat er van komt. Ik heb de nummer één van de wereld verslagen en ga door naar de volgende ronde. Dat is natuurlijk heerlijk."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.