Video

Roel laat Japanners 'Brabant' van Guus Meeuwis zingen: 'Ze hebben geen idee waar het over gaat'

22 juli 2018 om 13:07
nl
Roel Verschuuren (23) uit Aarle-Rixtel studeert Industrial Design aan de Technische Universiteit in Eindhoven. En daarom is hij vijf maanden in Tsukuba, dé Science city van Japan, als uitwisselingsstudent. In een dolle bui kwam hij op het geniale idee de Karaoke-gekke Japanners op straat te vragen het liedje 'Brabant' van Guus Meeuwis te zingen. het resultaat klinkt niet eens zo slecht!
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Roel woont sinds april in Tsukuba en heeft het prima naar zijn zin. "Japan is beroemd om zijn cultuur en technologie. Dit past goed bij mijn studie Industrial Design aan de TU in Eindhoven. Japanners zijn namelijk ontzettend goed in het bedenken van nieuwe producten. En ze zijn stapelgek, dus genoeg redenen om Japan zelf te willen ervaren."

Gewoon vet: zingende Japanners
Blijkbaar voelt Roel zich inmiddels goed genoeg thuis in Tsukuba om een 'grapje' uit te halen met zijn tijdelijke stadsgenoten. "Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op het idee ben gekomen. Het leek me gewoon vet om een paar Japanners 'Brabant' te horen zingen." 

Voorzingen
Maar hoe krijg je het voor elkaar ze Nederlands te laten zingen? "De truc was om net zo lang een klein stukje van 'Brabant' te zingen tot ze iets uitkraamden dat ongeveer hetzelfde klonk. Dat deden ze braaf, terwijl ze echt geen idee hadden wat ze aan het zingen waren."

Tekst gaat verder onder het filmpje

Wachten op privacy instellingen...

Foei! Guus niet op Karaokelijst
Hoe leuk het ook is dat de mensen in Tsukuba zo enthousiast aan het filmpje van Roel hebben meegewerkt, toch een minpuntje: Guus Meeuwis staat niet op de Karaokelijst. Foei!

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.