Sjaak uit Eindhoven wordt op z'n 52e wereldkampioen (zweefvliegen)!

22 juli 2018 om 11:56
nl
Het is niet niks. En ook best wel uniek. Op je 52e wereldkampioen worden. Maar het is de in Venlo geboren en in Eindhoven woonachtige Sjaak Selen gelukt om zaterdag in Polen van bijna 50 top zweefvliegers uit alle hoeken van de wereld te winnen.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Zweefvliegen is geen al te grote sport in Nederland. Des te knapper dat juist een Nederlander, beter gezegd, Brabander, met de eretitel aan de haal gaat. Nu zit het zweefvliegen wel een beetje in de genen van de familie Selen. Want Sjaak's broer Baer, inmiddels gestopt met actief zweefvliegen, lukte het in de jaren '80 zelfs twee keer wereldkampioen te worden.

Apetrotse zweefclub
De zweefclub van Sjaak, 'Venlo Eindhoven ZweefvliegClub', laat weten apetrots te zijn op 'hun' wereldkampioen. "Het is echt een hele bijzondere prestatie. Juist omdat er echt toppers van over de hele wereld mee hebben gedaan en wij maar een klein landje zijn. Een prikje op de wereldkaart." 

Honderden kilometers vliegen
Het WK in Ostrów (Polen) vond plaats van 8 tot en met 21 juli en ging om het zweefvliegen in de standaardklasse. De bijna 50 deelnemers moesten opdrachten van honderden kilometers met hun zweefvliegtuigen vliegen. En zo proberen de meeste punten bij elkaar te krijgen. Dit is Sjaak met zijn Discus2a dus als beste gelukt. Op de site wkzweefvliegen zijn alle wedstrijdresultaten terug te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.