Wat kan Mathieu van der Poel eigenlijk niet? Kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike

22 juli 2018 om 17:19
nl
"Kan hij ook een beetje BMX'en en kunstfietsen eigenlijk?" De vraag die oud-wielrenner Thijs Zonneveld op Twitter stelde, moet ongetwijfeld met 'ja' beantwoord worden. Mathieu van der Poel lijkt alles te kunnen. Hij was al kampioen op de weg en in het veld en werd zondag ook kampioen mountainbike.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Als het om de wielersport gaat, lijkt het of VDP alleen op de wereld is. Bij het NK mountainbike in Apeldoorn waren alle ogen op de 23-jarige Brabander gericht, maar hij bezweek niet onder de druk.

"Het is bijzonder om drie titels te winnen in een jaar," zei Van der Poel na afloop van de race in Apeldoorn.  "Dit is ook nog een speciale titel. Het is mijn eerste MTB-trui, dat heeft altijd iets moois. Als het aan mij ligt, blijf ik de drie disciplines de komende jaren met elkaar combineren. Ze hebben allemaal hun charme."

Europese trilogie?
De Nederlandse 'hattrick' kan ook een Europese worden. Bij het veldrijden werd Van der Poel dit jaar al Europees kampioen. De Nederlandse alleskunner doet ook mee aan het Europees kampioenschap mountainbike op 7 augustus in Glasgow. In diezelfde stad staat 12 augustus het EK op de weg op het programma, met Van der Poel op de deelnemerslijst.

De eerste twee rondes bleven de mountainbikers zondag bij het NK mountainbike nog bij elkaar. In de derde ronde zette Van der Poel aan en pakte hij een flinke voorsprong. Zelfs een valpartij, waarbij hij een bebloede knie en elleboog aan overhield, kon hem niet van de titel afhouden. 

Een unieke prestatie voor de man die als mountainbiker naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wil en daarom die tak van de wielersport aan zijn pakket heeft toegevoegd. Nog nooit eerder werd een wielrenner kampioen in alle drie de takken van sport.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.