Video

Hans (80) en Ton (71) gaan al twintig jaar met de boot naar Roze Maandag

23 juli 2018 om 06:00
nl
Wie door de Tilburgse Piushaven loopt, zal niet denken dat er een paar straten verder een enorm feest is. In de haven is amper iets te merken van de kermisdrukte. Tussen alle bootjes ligt ook de boot van Hans Kuipers (80) en Ton van den Hoven (71). Al 20 jaar komt het stel met de boot naar de Tilburgse kermis. "Het is hier altijd gezellig en Roze Maandag is voor ons een topper."
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Hans en Ton genieten niet alleen van de rust maar ook van een biertje. Samen met vrienden en familie kletsen ze bij. Want de heren komen uit het Zuid-Hollandse Leerdam. "Iedere keer voelt het weer als thuiskomen als ik hier ben", vertelt Ton. En dat is ook niet gek, want Ton is een rasechte Tilburger. Hij woont alleen al een tijd niet meer in de stad. "Vooral met de kermis en carnaval mis ik Tilburg."

Roze maandag
"De kermis hier is altijd gezellig. Er loopt honderdduizend man en er is geen geruzie. Iedereen is vriendelijk", vertelt Hans. "Ja en Roze Maandag is voor ons een topper. Dan gaan we gezellig wat drinken in de stad."

Tekst gaat verder onder de video.

De mannen liggen een week met hun boot in de Piushaven. Hoe hun dagen er uitzien? "Nou, eerst slapen we uit", vertelt Hans. "En dan doen we heel erg op ons gemakje en gaan we 's middag even over de kermis." Ton vult hem aan. "Ja, dat vinden we gezellig. Gewoon een beetje over de kermis dweilen. Terrasje pakken, mensen kijken. Dat is gewoon leuk." 

Hans en Ton zijn de pensioengerechtigde leeftijd al lang gepasseerd dus ze doen alles lekker op hun gemak. Hans: "Vaak komen we 's middags wel terug na ons rondje over de kermis. Want ik ben op een leeftijd dat je dan wel even een dutje mag doen. Nou en dan 's avonds gaan we terug en drinken we nog wat."

Waarom de boot?
Maar waarom toch die boot en niet gewoon de auto? "D'n deze is daar de oorzaak van", vertelt Hans terwijl hij zijn biertje de lucht in houdt om vervolgens in lachen uit te barsten. 

Het is duidelijk: Hans en Ton hebben het prima naar hun zin tijdens de kermis. Op naar de volgende twintig jaar. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.