Betty geeft vier bijzondere tips om de tropische temperaturen te doorstaan [VIDEO]

23 juli 2018 om 12:44
nl
Hitte maakt meer kapot dan je lief is. Doe er dan ook wat aan! Dat is de boodschap van onze Betty, al is het maar om ook de Schijndelse niet te vergeten. Vooral kwetsbare mensen hebben het in deze periode van ongekende temperaturen niet gemakkelijk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Speciaal vanwege het in werking treden van het Nationaal Hitteplan heeft Betty een aantal tips op een rij gezet. Vier, om het overzichtelijk te houden. En simpel, want wat is haar eerste hint? 

1. Drink voldoende. Wie had dat gedacht?

2. Zorg ook voor koelte, adviseert onze gelegenheidsdeskundige. Hoe dan? Door anderen je met wapperende blaadjes of een waaier verlichting te laten brengen. 

3. Houd je woning koel, op wat voor manier dan ook. “Je moet koel blijven als het zo warm is”, zo zegt Betty, waarna ze zich in de koelkast van de kantine van Omroep Brabant wurmde. Tot grote schrik van de medewerksters van onze catering, al droeg het wel bij aan het alternatieve Postbus 51-filmpje voor op onze Facebookpagina.

Wachten op privacy instellingen...

4. Zorg voor mekaar. De vierde en allerbelangrijkste tip. En zo is het maar net. Houd bloemen, dieren én mensen in deze superzomerse omstandigheden extra in de gaten. Bovendien: wie goed doet goed ontmoet. Hoe heet het ook mag worden.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.