Video

Mensen denken nijlpaarden te zien in het water, zomerhitte slaat toe in Biesbosch

23 juli 2018 om 17:09
nl
“Ik dacht echt toen ik langsfietste dat we nijlpaarden hadden in de Biesbosch. Ik weet dat het niet kan, maar zo ziet het er wel uit.” Stomverbaasde, maar vooral enthousiaste reacties maandag in de Biesbosch, waar een kudde waterbuffels hun naam eer aan deden. De groep van zeker twintig dieren was massaal het water ingedoken. Net als thuis in het verre India bleef bij die zwempartij alleen de neus boven water. Het werden door de hitte een soort onderwaterbuffels.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De waterbuffels in de Noordwaard trokken maandag veel bekijks. Auto’s maakten een noodstop op de Bandijk, fietsers stapten af om vervolgens druk wijzend en pratend foto’s te gaan nemen. Vanaf de brug was goed te zien hoe de kudde waterbuffels omging met het bloedhete zomerweer.

Het zijn net zeehonden
Net als in het land van herkomst India, doken ze massaal het water in, om ook in het water te blijven. De toeschouwers op de brug vonden het mooi, heel mooi. “Ik heb vaak gezien dat koeien in het water gaan staan, maar dit heb ik nog nooit gezien. Echt fantastisch.”

Van een afstandje ziet het er echter vreemd uit, met alleen die koppen boven water. Het is dan ook niet zo vreemd dat sommigen denken dat het zeehonden zijn en de ander enthousiast uitroept dat ze nijlpaarden denkt te zien.

Het lijkt India wel
Een mevrouw uit Zwitserland ziet het direct. “Dit doet me denken aan India.” Wat ‘we’ in menig documentaire en natuurfilm al vaak hebben gezien, is tijdens de zomerhitte ook te zien in de Biesbosch. Waterbuffels die zich afkoelen in het water van de Biesbosch en die net niet kopje ondergaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.