Jelle Klaasen kan op World Matchplay niet stunten tegen Peter Wright

24 juli 2018 om 00:11
nl
Jelle Klaasen wist zich opmerkelijk genoeg te plaatsen voor de World Matchplay, maar daar heeft hij in de eerste ronde niet voor een verrassing kunnen zorgen. Peter Wright gaf Klaasen geen kans: 10-5.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Wright speelde niet goed, toch had hij geen enkele moeite met Klaasen. De Bredanaar leek moeite te hebben met het gooien van zijn pijlen, terwijl ook de hitte op het podium hem niet hielp. De eerste leg ging uiteindelijk in zeventien pijlen naar Wright, de Schot pakte daarna nog twee legs.

De vierde leg ging naar Klaasen, maar dat gebeurde niet overtuigend. Hij had 23 pijlen nodig om de leg op zijn naam te schrijven. De vierde pijl op een dubbel was raak. Tijdens de volgende leg had Klaasen volledig terug in de wedstrijd kunnen komen, maar op de derde pijl ging het mis voor een 138-finish. Wright gooide vervolgens wel uit en kwam zo op 4-1.

Wachten op privacy instellingen...

In de volgende vijf legs verdeelden de twee darters de legs op dezelfde manier: vier voor Wright, één voor Klaasen.

Opleving
Bij een 8-2 achterstand kende Klaasen een korte opleving. Mede door een paar missers van Wright pakte hij een break, die verzilverde hij door - ondanks twee missers op een dubbel - in twaalf legs uit te zijn. Verder terugkomen in de wedstrijd zat er niet in, Wright kwam op 9-4 via de hoogst mogelijke finish.

Wachten op privacy instellingen...

In de volgende leg overleefde Klaasen een matchdart, hij kwam zelfs op 9-5. Maar het lukte hem niet om daarna een leg af te pakken van Wright. De verliezend finalist van vorig jaar won zo met 10-5.

Wachten op privacy instellingen...

Zweethanden
Klaasen had last van de hitte, zo gaf hij toe in gesprek met RTL7. "Het was zo warm, dan zweet je. De een doet dat bij zijn handen, de ander niet. Ik had dus last van zweethanden, maar dat is geen excuus. Iedereen heeft last van hitte. Op dit toernooi heb ik daar altijd last van."

Klaasen gooide op de World Matchplay met nieuwe pijlen. Het moet een opstap zijn naar een Klaasen die weer wedstrijden gaat winnen. "Het is niet dat ik binnen nu en een week heel goed ben. Ik kijk uit naar de rest van het jaar. Het gevoel is goed. Dat is het belangrijkste."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.