Video

Kots, roze slingers en het hoedje van Tom: deze helden ruimen op na Roze Maandag

24 juli 2018 om 08:32
nl
Ruim 1500 kilo aan plastic bekertjes, roze petten, vlaggen en ballonnen. Dat is de vangst van schoonmaker Ed van Ierland in het eerste uur van zijn dienst na Roze Maandag op de Tilburgse kermis. "Ik denk dat de horeca een goede dag heeft gehad gisteren."
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door
Lieke Flipsen

Al dertig jaar rijdt Ed met zijn veegwagen de straten van Tilburg schoon. Op dit soort dagen is dat extra aanpoten. Er rijden zes grote en twee kleine veegmachines. Daarnaast lopen nog eens twintig collega's met bladblazers rond. "De dag na Roze Maandag is altijd een topdag voor ons, net als na carnaval en Festival van het Levenslied. Dit is echt leuk werken."

Wachten op privacy instellingen...

 

Het hoedje van Tom
Verslaggever Tonnie Vossen reed met Ed mee in zijn wagen en omschreef de rommel op straat. "Ik kom langs roze ballonnen, vlaggetjes, hoedjes. Volgens mij ligt daar het hoedje dat collega Tom van den Oetelaar gisteren op had."

Zelf heeft Ed niet zoveel met de kermis. "Ik ging vroeger altijd naar het vuurwerk kijken, maar dat is afgeschaft vanwege de droogte. Dus voor mij is er niet zoveel meer aan."

Wachten op privacy instellingen...

De kroegen
Ook de schoonmaakteams voor de kroegen en cafees stonden dinsdagmorgen al vroeg met de dweil in de hand. Jeroen en Esther van het schoonmaakbedrijf Ejop  begonnen om 4.00 uur, na het buitenvegen van de laatste gasten, aan de schoonmaakklus. Inmiddels in de bar alweer kraakschoon. Alleen de toiletten, de vloer en het terras wachten nog. "Als je hier om 4.00 uur aan komt is het zo'n bende. Kots, kapotte glazen en halve glazen bier. Je kunt ook maar beter niet op het toilet gaan kijken", vertelt Esther. Maar het moet schoon, want over een paar uur zijn de eerste gasten er alweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.