Met deze foto won hondenfotograaf Monica een internationale wedstrijd: 'De sleutel is geduld'

24 juli 2018 om 13:11
nl
Monica van der Maden uit Rijen is de beste hondenfotograaf ter wereld. Ze deed mee aan een competitie van The Kennel Club, de grootste hondensite van Groot-Brittannië. De jury heeft haar een paar weken geleden al ingelicht dat haar foto de beste ingestuurde foto was.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Op 5 oktober wordt de award in Londen aan haar overhandigd. Aan de competitie deden duizenden mensen mee. De grote vraag is natuurlijk: hoe wordt iemand een professioneel hondenfotograaf?

Van het een kwam het ander
“Dat is echt een hele goede vraag”, lacht Monica. “Er zit sowieso heel veel werk in. Ik ben begonnen als hobbyist, maar vind het verder lastig er antwoord op te geven. Van het een kwam het ander. Een paar weken geleden kreeg ik dat telefoontje uit Londen, en sindsdien ben ik zo blij. Het is echt niet te geloven.”

De foto waarmee ze won toont een Duitse dog. “Het is een oudere dame, een zwarte hond met een prachtige grijze snoet. Ze kijkt dromerig, dat vond de jury erg mooi.” En de ultieme truuk voor een goede hondenfoto? “Geduld is de sleutel tot succes”, aldus Monica. “Een hond luistert immers niet altijd.” 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.