Man (31) misbruikte zijn nichtje en krijgt een werkstraf van 240 uur

24 juli 2018 om 14:09
nl
Een 31-jarige man uit Bergen op Zoom heeft van de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van negen maanden gekregen omdat hij zijn nichtje seksueel heeft misbruikt. Ook kreeg hij een werkstraf van 240 uur opgelegd. Het slachtoffer was tussen de 4 en 14 jaar oud toen het misbruik plaatsvond.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het seksueel misbruik kwam aan het licht nadat de man het in 2011 gedeeltelijk opbiechtte aann zijn tante. Vanaf die tijd vreesde hij voor een strafzaak en raakte hij twee keer zijn baan kwijt door verdenkingen. 

De man was tussen de 14 en 24 jaar oud toen hij zijn nichtje misbruikte. Het slachtoffer heeft veel psychische problemen door het misbruik en is jaren later nog steeds bezig om haar leven terug op de rit te krijgen. Ook zijn de verhoudingen binnen de familie ernstig verstoord. 

Voorkomen
Volgens de rechtbank is vergelding of wraak nauwelijks meer te behalen. Daarvoor is het misbruik te lang geleden. De straf is vooral bedoeld om herhaling te voorkomen. Daarom legde de rechtbank een voorwaardelijke celstraf op met een proeftijd van twee jaar. 

Ook wordt de man verplicht begeleid door de reclassering. Daarnaast moet de man meewerken aan een psychologische behandeling bij een gespecialiseerde instelling. Tot slot moet hij een werkstraf van 240 uur uitvoeren. 

De vrouw heeft volgens de rechtbank ook recht op een schadevergoeding. De man moet zijn nicht ruim 10.000 euro betalen. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.