Video

'Redbad' geen succes in de bioscoop, maar preHistorisch Dorp blijft tóch supertrots op spektakelfilm

24 juli 2018 om 16:11
nl
Hij heeft heel wat knaken gekost: acht miljoen euro om precies te zijn. Maar de bioscoopkassa rinkelt niet bepaald. Het succes van de film 'Redbad' van de Eindhovense regisseur Roel Reiné valt erg tegen. Nog maar 40.000 mensen zagen de film, die vorige maand in première ging. Veel bioscopen hebben de film inmiddels uit de programmering gehaald of vertonen de film in ieder geval een stuk minder.
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Het middeleeuwse verhaal over de Friese koning Radboud is vorig jaar verfilmd en deels opgenomen in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

Groot spektakel
Niet alleen de makers van de film zijn teleurgesteld over de tegenvallende belangstelling voor de film. Ook bij de opnamelocatie in Eindhoven hadden ze de film zoveel meer gegund. "Zeker als je bedenkt dat films als 'Michiel de Ruyter' of andere films van Roel Reiné wél succesvol waren." Zo sprak Mike Verdonk van het preHistorisch Dorp zijn ongeloof uit.

Wachten op privacy instellingen...

"Het was een groot spektakel en ik ben er trots op dat wij er op deze manier aan mee konden werken." Zelf was Verdonk onder de indruk van 'de fantastische film'. "Het is ook echt een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen."

Zomer release
Als oorzaken voor de matige belangstelling worden het goede zomerweer en het WK voetbal in Rusland aangevoerd. "Mensen zaten de afgelopen weken liever met een koud biertje voor de televisie, in plaats van in de bioscoop", aldus de filmdistributeur. "Los van het feit dat het natuurlijk altijd spannend is om een film in de zomer uit te brengen."

Over verwachte bezoekersaantallen wil de filmdistributeur zich desgevraagd niet uitlaten, maar 'we hadden zeker wel meer bezoekers verwacht dan die 40.000."

'Film wordt nog wel een succes'
Bij het preHistorisch Dorp dachten ze ook dat de film meer bezoekers zou trekken, maar ze denken dat het nog wel goed gaat komen. "De film zal later ook via streamingdiensten aangeboden worden en uiteindelijk ook op televisie komen."

De filmdistributeur vestigt op zijn beurt de hoop op belangstelling vanuit het buitenland en dat 'Redbad' dáár dan wel meer mensen naar de bioscoop lokt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.