Dansende agent tijdens Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: 'Dit doe ik niet zo vaak onder werktijd'

24 juli 2018 om 22:01
nl
Het was voor omstanders vooral heel leuk om naar te kijken. Het was voor haar vooral een effectieve manier om door de mensenmassa heen te komen. Agent Natalie die al dansend op Roze Maandag in Tilburg op video werd vastgelegd, is een beetje beduusd van alle aandacht die ze krijgt. "Het was zo gruwelijk druk, er was geen doorkomen aan. Daarom besloot ik maar mee te deinen met het publiek. Al dansend."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Doorgaans is de agente actief in Rotterdam. Maar omdat ze bij het samenwerkingsverband van de politie 'Roze in blauw' zit, wordt ze ook bij grote evenementen ingezet voor de lhbt-doelgroep zoals Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. 

Niet om de openbare orde te handhaven, maar vooral om gesprekken aan te gaan met bezoekers. "Je hoort soms de ergste verhalen over discriminatie. Niet ieder slachtoffer durft aangifte te doen. Dat proberen we met 'Roze in blauw' doorbreken." 

Follow the leader
Soms heeft ze serieuze gesprekken, maar andere keren eindigt het dus in een dansje. "Het stond vol met mensen, er stond een lekker muziekje op. Ik zei tegen mijn collega: 'Follow the leader' en toen ging ik. Ik begon te bewegen, mensen pakten mij vast en het werd ineens een salsadansje. Voor hetzelfde geld was het een polonaise geworden, dat had ook gekund."

Overigens heeft de agente geen noemenswaardige danservaring. Maar gezien het applaus dat naderhand klonk, bracht ze het er zeker niet slecht vanaf. Dat merkte ze zelf ook: "Het was superleuk."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.