Video

PSV'er Nick Viergever geniet na vervelend seizoen met volle teugen van voorbereiding

24 juli 2018 om 22:27
nl
Nick Viergever ging deze zomer van Ajax naar PSV. De 28-jarige voetballer had een rotseizoen achter de rug in Amsterdam, met veel blessures. In Eindhoven zijn de eerste indrukken positief.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"De voorbereiding is voor een speler meestal niet de leukste tijd", vertelt de voetballer na afloop van de oefenwedstrijd tegen Olympiakos Pireaus in Uden (4-0 zege). "Het is hard trainen, warm weer en je speelt oefenwedstrijden. Maar ik vind het nu wel fijn eigenlijk, heb zo lang niets gedaan."

"Een beetje spierpijn voelen, voelt weer prettig aan", aldus de verdediger. "Dat zijn gekke dingen eigenlijk. Iedere dag ga ik met een lach naar de club om te kunnen trainen en dat is iets moois. Je bent ooit gaan voetballen, omdat je er plezier in hebt. Nu ik er zo lang naast heb gestaan, heb ik weer plezier erin om het maximale uit mezelf te halen."

De tekst gaat verder onder de video.

'Gewoon een goede uitslag'
PSV won dinsdag met 4-0 van de Grieken in Uden. Viergever: "Het is gewoon een goede uitslag. Het veldspel zag er aardig uit. We hadden lange tijd de controle in de wedstrijd. We gaven nauwelijks iets weg. Onze spitsen scoorden, bovendien. Dat wil je als ploeg. Dus dit is weer een stap in de goede richting."

De hitte speelde een grote rol, dinsdagavond. De gevoelstemperatuur lag dik boven de dertig graden. "Het was warm, met name in de eerste helft. In de tweede ging het zonnetje wat weg. We hadden beter een uurtje later kunnen beginnen", aldus Viergever. "Maar je moet er mee dealen, het is niet anders."

Goede groep, ook buiten het veld
De verdediger is positief gestemd over de kansen van PSV in het nieuwe seizoen. "We hebben een goede groep, zowel binnen als buiten het veld. Ik voel mezelf ook steeds fitter worden. Dus dat ziet er allemaal prima uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.