Video

Opvolgers van Steven Kruijswijk en Marianne Vos rijden in Eersel

25 juli 2018 om 12:29
nl
Kruijswijk, Vos, Dumoulin en Sagan. Dat zijn de idolen van meer dan honderd kinderen die deze week meedoen aan de Wielerstimuleringsdagen. Een week lang zijn ze op kamp in Eersel om te fietsen, slapen en ravotten.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

"Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin reden hier vroeger ook rond. Marianne Vos is ook hier begonnen", vertelt Jeff van Tongeren, voorzitter van de club. Iedere dag rijden de kinderen wedstrijden en strijden ze voor gele, roze en groene truien. Donderdag hebben ze een complete etappe voor de boeg inclusief volgwagens.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Tour de France
Veel van de kinderen wil later ook in de Tour de France rijden. Winnen hoeft niet per se, al zou een etappeoverwinning erg mooi zijn. Anderen weten het nog niet zo goed: "Mijn mama zegt dat dat te gevaarlijk is!"

De nieuwe Steven Kruijswijk en Marianne Vos zouden zomaar eens op dit zomerkamp kunnen rondrijden. Daar moet je dan als talent wel het een en ander voor over hebben. "Heel veel trainen en pijn lijden", vertelt het talent Daan van Rooij (11). Daan is stellig als het over doping gaat: "Nee!"

Ploegmaten
De kids zijn ingedeeld in ploegen, waarmee ze de echte wielerwereld kunnen ervaren. "Het is voor de kinderen belangrijk om te leren samenwerken", legt Jeff van Tongeren uit. Het leuke is 'dat je met z'n allen kan fietsen', vertelt de 8-jarige Fleur. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.