Video

Wat mag je niet missen op Theaterfestival Boulevard? Drie kenners geven tips

2 augustus 2018 om 10:16
nl
Van 2 tot en met 12 augustus neemt Theaterfestival Boulevard Den Bosch weer over. Het programma zit ramvol voorstellingen van grote meesters, talentvolle nieuwkomers en alles daartussenin. Heb je nou geen zin om je door de 130 voorstellingen in het programmaboekje te worstelen? Geen nood. Met behulp van drie kenners heeft Omroep Brabant een selectie voor je gemaakt.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Peter Pim Windhorst - Cultuurredacteur bij Omroep Brabant

 

Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer - NT Gent / Milo Rau
Milou Rau was eerder op Boulevard met Five Easy Pieces. De regisseur liet daarin het verhaal van kinderverkrachter Marc Dutroux vertellen door kinderen. Voor deze voorstelling ging Rau op reis door Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Hij praatte met de mensen die dag in dag uit te maken krijgen met de onderwerpen die wij vaak alleen maar kennen van de sociale media (vluchtelingen, burgeroorlogen, epidemieën) en verzamelde bij hen het materiaal voor deze voorstelling.

Rau maakt maatschappelijk betrokken theater. Ik denk niet dat hij antwoorden geeft op de vragen waarover we ook in Nederland zo veel debatteren. Maar de kans is groot dat hij juist de vragen stelt waarmee wij weer een stuk verder komen.

Deze voorstelling is te zien van 2 t/m 4 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

BAL - Guilherme Miotto en Nasser El Jackson
Bal draait om Nasser El Jackson uit Tilburg-Noord. Als kind draaide zijn leven om voetballen, vele uren per dag. Inmiddels is hij wereldkampioen ground-moves en KNVB-ambassadeur straatvoetbal. Met Guilherme Miotto maakte hij deze voorstelling die draait om extreme balbeheersing. 

Guilherme Miotto, die zijn thuisbasis heeft in Breda, werkt al een aantal jaren samen met Dans Brabant (Tilburg) en geeft les op de Dansacademie in Tilburg. Miotto is iemand die de deuren van de danswereld wijd open zet. Hij haalt belevenissen van buiten het theater naar binnen en gaat ermee aan de slag. En het levert bijna altijd iets heel moois op. 

Deze voorstelling is te zien van 6 t/m 8 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Echte vrouwen joggen in regenpak - Theater Artemis
Theater Artemis uit Den Bosch maakt telkens weer mooie voorstellingen. Op De Boulevard worden ijzersterke voorstellingen van regisseur Jetse Batelaan uit het verleden opnieuw uitgebracht. Dit jaar is dat Echte vrouwen joggen in regenpak die Batelaan zeventien jaar geleden voor het eerst maakte en waarmee hij toen de Jong Theaterprijs van Theater aan Zee binnenhaalde.

Ik heb Echte Vrouwen joggen in Regenpak niet gezien. Maar als het even absurdistisch, droogkomisch en ontroerend is als al die andere voorstellingen van Batelaan, dan belooft dat veel goeds.

Deze voorstelling is te zien van 8 t/m 12 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Doe gewoon ’s gek
Prik je vinger willekeurig in het programmaboekje en koop een kaartje voor de voorstelling waar je zo op uitkomt! Er staat zo veel moois in het programmaboekje dat je bijna niet mis kunt grijpen.      

 

Andrea van Wingerden - Zakelijk directeur van Theaterfestival Cement

 

Het beste idee voor iedereen - House of Nouws
Het beste idee voor iedereen is een voorstelling over hoe taal onze omgang bepaalt. Het is een ode aan Esperanto - een taal die ooit door een Poolse oogarts werd bedacht als universele wereldtaal die iedereen zou kunnen verbinden - en de menselijke verstaanbaarheid.

Sanne Nouws laat in deze voorstelling zien hoe wij mensen kunnen worstelen. Dat doet ze met veel humor en medeleven. En de acteurs spelen herkenbaar en ontwapenend. Haar werk is onontkoombaar, ze wil dat je partij kiest. Een aanrader!

Deze voorstelling is te zien van 6 t/m 8 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

 

Wachten op privacy instellingen...

TALKSHOW - Suze Milius en Het Zuidelijk Toneel
Suze maakt uiteenlopende voorstellingen. Haar werk laat je kijken op manieren die je niet gewend bent. En dat komt altijd binnen. TALKSHOW is nostalgie en afscheid in één. Ik verwacht een uitgesproken en precieze regie, waarin je – zoals bij al haar werk – plotseling in je eigen hoofd blijkt rond te kijken.

Deze voorstelling is te zien van 3 t/m 5 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

Wachten op privacy instellingen...

Mikado Remix - Louis Vanhaverbeke
Niet te missen! Alles wat Louis tot nu toe gemaakt heeft, was op Festival Cement te zien. Louis is een wonderkind dat mij met zijn geknutselde universums verwondert, verrast en verlicht. Je krijgt een bonte verzameling van zijn grote liefde voor objecten, muziek en taal cadeau.

In Mikado Remix onderzoek Louis Vanhaverbeke grenzen, vooral van wat normaal is. 

Deze voorstelling is te zien van 5 t/m 6 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Lucas de Waard - Schrijver en theatermaker

 

Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer - NT Gent / Milo Rau
Twee jaar geleden herinnerde Five Easy Pieces van Milo Rau mij eraan waarom ik ook alweer ooit begonnen was met theater maken. Goed, dat klinkt misschien een beetje pathetisch, maar in dit stuk (de geschiedenis van Marc Dutroux geënsceneerd met kinderen in de hoofdrol) kwam voor mij alles bijeen wat theater tot een kunstvorm maakt die zich niet laat vergelijken met literatuur of film. In 'Compassie' waagt Rau zich aan hedendaagse catastrofes. Ik voorzie wederom een mokerslag.

Deze voorstelling is te zien van 2 t/m 4 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten 

De slachtsessies - Schippers& Crins
Waanzin en worst, dat is wat je kunt verwachten in De slachtsessies. Martijn Crins en Rogier Schippers zijn twee grandioze acteurs die de grenzen van ongemakkelijke onzin verkennen. En dat doen ze met mannenvlees. Echt mannenvlees, om op te eten. Oke, misschien is het nog niet helemaal duidelijk maar de heren staan op de Parade, en voor een habbekrats zit u al binnen. Ga zelf maar kijken. En proeven, dus.

Deze voorstelling is te zien van 2 t/m 12 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

De voorleessessies - Abke Haring en Marlies Heuer (gratis!)
Meer sessies? Jazeker, maar in dit geval dekt de titel de lading compleet. Twee actrices lezen de favoriete literaire fragmenten van Boulevardmakers voor. En wees eerlijk: er wordt te weinig voorgelezen in deze wereld. Bovendien kost het helemaal niks, noppes. Een goed tiplijstje kan niet zonder gratis tip.

Deze voorstelling is te zien van 3 t/m 12 augustus. Kijk hier voor de tijden en kaarten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.