Cees Engel van Fort Oranje krijgt geen andere rechter, wrakingsverzoek afgewezen

25 juli 2018 om 13:56
nl
Cees Engel van Fort Oranje krijgt geen andere politierechter die zijn zaak gaat beoordelen. Engel werd samen met zijn juridisch adviseur in december 2017 opgepakt toen ze de camping in Rijsbergen op wilden. Ze mochten daar niet komen en er werd een boete van 300 euro opgelegd. In de rechtszaak die volgde, deden de twee mannen een wrakingsverzoek omdat de rechter volgens hen niet onpartijdig was. De vrees voor partijdigheid is niet terecht, bleek woensdag uit de uitspraak van de wrakingskamer.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Cees Engel kreeg op 23 juni, de dag dat de gemeente Zundert het beheer van de camping overnam, een gebiedsverbod opgelegd. Hij zou de openbare orde verstoren op de camping. Ook zijn zoon Jan, 'huisjurist' Jeroen Pols, beheerder Jimmy van de Beek en de vrouw van Cees waren vanaf die dag niet welkom op de camping. 

Later trok de rechter dat verbod in, maar de politie en beveiliging lieten hem tot niet door Fort Oranje toe. De gemeente beriep zich op een eerdere beslissing van een andere rechter. Toen werd bepaald dat met het overnemen van de beheerdersrol door de gemeente Zundert, eigenaar Cees Engel niets meer te zoeken heeft op Fort Oranje.

De politierechter mag zich nu dus uitspreken over de boete. Wanneer de rechter uitspraak doet is niet bekend. In een reactie laat Cees Engel weten dat 'het in de lijn der verwachting lag' dat de rechter niet gewraakt zou worden. "De gemeente, politie en justitie werken me al jaren tegen. Maar als het nodig is, gaan we naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens." De zoon van Engel, Jan, laat aan BN/DeStem weten ook daadwerkelijk naar het Europees Hof te stappen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.