Jeugdland in Etten-Leur sluit deuren door hitte: 'Heel jammer voor de kinderen'

25 juli 2018 om 18:23
nl
Voor het eerst sinds 53 jaar sluit Jeugdland, de speelplek voor kinderen in Etten-Leur, de deuren omdat het zo warm is. De organisatie van Jeugdland maakte dit woensdag, na overleg met de gemeente Etten-Leur en de GHOR, bekend. Maandag gaan de deuren voor de kinderen weer open.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Op haar website schrijft de organisatie dat ze het 'met name voor alle kinderen heel jammer vindt dat ze dit besluit hebben moeten nemen'. Ook noemt ze het 'een bijzondere beslissing'. De bestuursleden kunnen het zichzelf namelijk niet herinneren dat dit besluit eerder is gevallen.

Lastig
Omdat het zo warm is, is het belangrijk goed te drinken, zorgen voor koelte en zo min mogelijk inspanning. "Dat is natuurlijk niet mogelijk als kinderen op Jeugdland druk in de weer zijn met het bouwen van hutten of spelen en knutselen in de tenten. Voor de vrijwilligers van Jeugdland is het heel moeilijk dit in de gaten te houden." Ook het bij twijfel verplichten om meer te drinken is voor de vrijwilligers lastig. Jeugdland is een vakantieplek voor kinderen die niet op vakantie gaan.   

De aankomende twee dagen loopt het kwik nog een beetje verder op. Vrijdag worden temperaturen van boven de 38 graden in heel Brabant verwacht. Of het Nederlandse record van 38,6 graden ook sneuvelt, wordt nog spannend. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.