Steven Kruijswijk tevreden met Tour-prestatie: 'En het is nog niet gedaan'

25 juli 2018 om 18:13
nl
De zeventiende etappe van de Tour de France was ‘slechts’ 65 kilometer, maar het was wel een slopende rit. Steven Kruijswijk eindigde als zesde, die plaats bezet hij nu ook in het algemeen klassement. De komende dagen hoopt hij nog wat te kunnen doen, maar op dit moment is hij in ieder geval tevreden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Op een kleine vijf kilometer van de finish probeerde Kruijswijk nog weg te rijden bij de favorieten, het lukte hem niet. “Ik wist dat ik niet veel harder kon, maar je blijft vechten tot de streep”, zei Kruijswijk kort nadat hij over de streep kwam bij de NOS. “In zo’n rit weet je dat het heel explosief gaat worden. De eerste twee beklimmingen vielen nog mee, daarna zaten we vrij snel met een selectief groepje. 

Van de favorieten eindigde Geraint Thomas, drager van de gele trui, als derde van de dag. Kort voor Tom Dumoulin en Primoz Roglic. Daarna kwam Kruijswijk. “Op het laatst kon ik net meer mee, maar ik mag tevreden zijn.”

Topvorm
De renner uit Nuenen laat de vorm zien die hij had in de Giro van 2016, toen hij door een valpartij de eindzege misliep. Hij laat zien dat hij mee kan met de beste renners. “Daar ben ik voor gekomen. Het is fijn dat die bevestiging er komt. Ik probeer tot het einde van de Tour zo hard mogelijk te rijden. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen in Parijs. Maar ik kan wel tevreden zijn met hoe ik hier nu rijd.”

Slot van de Tour
Donderdag staat er een vlakke etappe op het programma, een dag later is er weer een etappe met beklimmingen. “Het is nog niet gedaan. Er komt nog een lastige dag. En er volgt nog een tijdrit. Daar sta ik normaal gesproken ook mijn mannetje.” 

Samen met ploeggenoot Roglic wil Kruijswijk nog wel wat proberen voor alle renners zondag in Parijs over de finish rijden. “We gaan het zeker proberen. Elke kans die we krijgen moeten we benutten. We gaan het tot de laatste dag van de Tour proberen.”

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.