Video

Drie gewonden bij uitslaande brand in bovenwoning Aalst, bewoners springen naar beneden

26 juli 2018 om 05:35
nl
Drie bewoners zijn in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een uitslaande woningbrand in Aalst. De brand in een bovenwoning aan de Eindhovenseweg ontstond rond kwart over twee. De slachtoffers hadden rook ingeademd en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners konden volgens omstanders ternauwernood naar buiten komen. Omwonenden legden matrassen neer om slachtoffers die uit het raam hingen en zich lieten vallen op te vangen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

 

Wachten op privacy instellingen...

Twee mensen zijn ter plekke door ambulancemedewerkers behandeld. In totaal waren op het moment van de brand vijf mensen in het huis aanwezig. Volgens omstanders gaat het in elk geval om een gezin met een jong kind. Zij zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Rond halfvijf werd het sein brand meester gegeven. 

Volgens de officier van dienst hebben de bewoners heel veel geluk gehad. Het gaat om een pand met houten vloeren, de trap was al weg op het moment dat zij het pand wilden ontvluchten. En er was volgens hem sprake van een felle, uitslaande brand en vooral ook heel veel rook. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer donderdagochtend nog niks zeggen. 

Behoorlijke hoogte
Het is volgens de brandweer niet meer veilig het pand binnen te gaan.  

Om aan het vuur te ontkomen konden de bewoners de trap dus niet meer gebruiken. Daarom sloegen ze ramen in om naar buiten te komen. Ze werden hierbij geholpen door omwonenden en bezoekers van een café in de buurt die kussens en matrassen onder het afdak van winkel legden. 

Daar konden de bewoners vervolgens veilig op springen. Een sprong van behoorlijke hoogte, constateert onze verslaggever donderdagochtend.

Wachten op privacy instellingen...

De brandweer rukte met drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers uit.  Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plekke vanwege de rook. Er is gecontroleerd of er bij de brand asbest is vrijgekomen. Dit is niet het geval.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdagochtend vroeg is de brandweer nog bezig met nablussen. Een rijbaan van de N69 is daarom nog afgesloten. Onze verslaggever die ter plekke is heeft het over een enorme ravage in het pand, dat bestaat uit een winkel met daarboven twee verdiepingen die bewoond werden. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!