Grote bosbrand Maarheeze onder controle: gebied ter grootte van vijf voetbalvelden 'opgegeven' - Omroep Brabant

Grote bosbrand Maarheeze onder controle: gebied ter grootte van vijf voetbalvelden 'opgegeven'

26 juli 2018 om 14:30
Aan de Sterkselseweg in Maarheeze woedde donderdagmiddag een grote bosbrand. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt een gebied van ten minste 200 bij 200 meter (vier hectare) als 'verloren' beschouwd. Het sein brandmeester werd rond zes uur gegeven.
Geschreven door

Het nablussen duurde nog uren. Er is geen bewoond gebied in gevaar gekomen door de brand. Wel werd de golfclub Haviksoord, dat ten noorden van de brand ligt, tijdelijk ontruimd. Dat was volgens de brandweer uit voorzorg gebeurd, omdat de club mogelijk in 'rookgebied' terecht zou komen.

Brand
De brand brak rond één uur 's middags uit. Volgens de brandweer is vier hectare verloren gegaan door de brand. "We hadden de verwachting dat er een gebied van 400 bij 400 meter (zestien hectare) getroffen zou worden door de brand, dat hebben we kunnen beperken tot een gebied van 200 bij 200 meter (vier hectare)", zegt brandweerwoordvoerder Tom Driessen. Dat zijn ongeveer vijf voetbalvelden.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Er waren drie brandweerpelotons in touw bij de brand. Brandweermannen wisselden elkaar na een uur af omdat ze de afgelopen weken zo druk bezig zijn geweest. Ook lokale boeren blusten mee. 

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. "Toen we aankwamen, stond al een groot deel in brand. We weten nu nog niet precies waar de brand is begonnen", zegt Driessen. "De brandweer zal samen met de politie nog onderzoek doen naar de oorzaak." 

Vanwege de droogte geldt in Brabant de hoogste risicofase voor natuurbranden. Er wordt opgeroepen om op geen enkele manier vuur te gebruiken in de natuur.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...