Video

Brand in Aalst waarbij mensen uit bovenwoning moesten springen: aanwijzingen voor brandstichting

26 juli 2018 om 15:04
nl
De brand die in de nacht van woensdag of donderdag woedde in een bovenwoning aan de Eindhovenseweg in Aalst, is mogelijk aangestoken. Technisch onderzoek van de politie heeft aanwijzingen daarvoor opgeleverd. De getroffen bewoners konden aan de vlammen ontsnappen door uit het raam te springen. Het is niet bekend of de brandstichters het op de bewoners gemunt hadden.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

De politie zoekt getuigen die tussen twee uur en half drie 's nachts iets verdachts hebben gezien. 

'Veel geluk gehad'
Omwonenden legden matrassen neer om de bewoners die uit het raam hingen op te vangen. Volgens de officier van dienst hebben de bewoners heel veel geluk gehad. Het gaat om een pand met houten vloeren, de trap was al weg op het moment dat zij het pand wilden ontvluchten. En er was volgens hem sprake van een felle, uitslaande brand en vooral ook heel veel rook. 

Om aan het vuur te ontkomen konden de bewoners de trap dus niet meer gebruiken. Daarom sloegen ze ramen in om naar buiten te komen. Ze werden hierbij geholpen door omwonenden en bezoekers van een café in de buurt. 

Een ochtend later was de brandweer nog bezig met nablussen. Een rijbaan van de N69 werd daarom afgesloten. Onze verslaggever die ter plekke was sprak over een enorme ravage in het pand, dat bestaat uit een winkel met daarboven twee verdiepingen die bewoond werden. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.